Filmar la història a l’obertura dels camps

Falkenau the impossible

Wednesday 13 January 2021 · 16:30

Presentació a càrrec de Marina Vinyes Albes (Filmoteca de Catalunya)

Sala Chomón

calendario

Saturday 16 January 2021 · 19:00

Sala Laya

calendario

Alhora que documenta el passat, el cinema fabrica les formes que el faran visible: construeix el relat històric i estableix les bases per a la seva comprensió i transmissió. L’obertura dels camps de concentració i d’extermini nazis significa un punt d’inflexió en la relació de la càmera  amb el real.

Per a qui, com Fuller, es troba confrontat a la seva visió, es plantegen un seguit de dilemes de naturalesa ètica i estètica: com es capturen aquestes imatges? Com interpretar-les? És legítim mostrar-les al món? Quin és el paper de qui, com Weiss, desenterra el testimoni quaranta anys més tard?

Programa

Falkenau, the Impossible

Falkenau, the Impossible

Direcció Émil Weiss, Samuel Fuller

Producció França

Any 1988

Durada 52'

Descripció Alhora que documenta el passat, el cinema fabrica les formes que el faran visible: construeix el relat històric i estableix les bases per a la seva comprensió i transmissió. L’obertura dels camps de concentració i d’extermini nazis significa un punt d’inflexió en la relació de la càmera  amb el real.  Per a qui, com Fuller, es troba confrontat a la seva visió, es plantegen un seguit de dilemes de naturalesa ètica i estètica: com es capturen aquestes imatges? Com interpretar-les? És legítim mostrar-les al món? Quin és el paper de qui, com Weiss, desenterra el testimoni quaranta anys més tard?