Programme

Pietro Marcello

Balla e perduta

01/12/2020 - 16/12/2020

calendario

El premi d’interpretació a la Mostra de Venècia i el Giraldillo d’Or atorgat a Pietro Marcello pel film Martin Eden en l’última edició del Festival de Sevilla posa en relleu la figura d’aquest cineasta de Caserta (Campània), pràcticament inèdit a les nostres pantalles però considerat un dels grans talents que ha donat el cinema italià en els darrers anys.

Autor d’un cinema molt personal, profundament humanista i romàntic, ha seguit una trajectòria que no ha parat d’evolucionar i que el situa lluny dels cànons predefinits de la indústria. La consciència de classe, el compromís amb els marginats socials i la tendència a la hibridació i a l’experimentació formal el porten a fer un cinema d’arrel documental en el qual fusiona elements realistes i metafísics mitjançant els quals plasma la seva preocupació per un present que apunta a la desaparició de la cultura i del paisatge rural.

Una inquietud que plasma amb imatges d’arxiu inserides en la narració amb l’objectiu d’establir un diàleg amb la història d’Itàlia. La formació pictòrica de Marcello es trasllueix en la curosa composició de les imatges, a través de les quals dona veu i cos a uns personatges sempre en trànsit, caracteritzats per la puresa de sentiments i per una naturalesa en transformació constant i a la recerca de l’altre. És cinema d’emocions, cinema de poesia.

 

amb la col·laboració de: Wanda films

Programme

Martin Eden
PIETRO MARCELLO, 2019.
Il passaggio della linea
El pas de la línia
PIETRO MARCELLO, 2007.
La bocca del lupo
La boca del llop
PIETRO MARCELLO, 2009.
Bella e perduta
Bella y perdida
PIETRO MARCELLO, 2015.