Paul Strand

Redes

Sessió formada per:

Manhatta
PAUL STRAND, CHARLES SHEELER, 1921. EUA. Muda, còpia amb rètols en català. 8'. 16mm.
Un curtmetratge sobre la ciutat de Nova York que es basa en parts de l’obra de Walt Whitman Leaves of Grass. Ha estat considerat el primer film d’avantguarda fet a Amèrica. Les nombroses preses curtes i els angles de càmera expressius emfatitzen l’essència fotogènica de la Gran Poma.

 

Redes
FRED ZINNEMANN, EMILIO GÓMEZ MURIEL, 1934. Int.: Silvio Hernández, David Valle González, Rafael Hinojosa, Antonio Lara, Miguel Figueroa. Mèxic. VE. 65'. DCP.
L’arribada de Paul Strand a Mèxic va ser el punt de partida de la gestació d’aquest film entorn l’explotació laboral d’uns pescadors. Un títol decisiu en la història del cinema mexicà que va tenir en Eisenstein un referent estètic i narratiu inconfusible.

amb la col·laboració de:

Unam


 

Heart of Spain / Cor d'Espanya
HERBERT KLINE, GEZA KARPATHI, 1937. EUA. VOSC. 30'. Betacam Digital.
Documental sobre les activitats del cèlebre cirurgià canadenc Norman Bethune, un voluntari de les Brigades Internacionals que va organitzar, finançar i portar a terme una idea aleshores revolucionària: la realització de transfusions mitjançant bancs de sang mòbils a primera línia de combat. Paul Strand es va ocupar del muntatge del film.
 

 

Programmes that have programed this Film

Sessions
Tuesday 22 December 2020 · 19:00  Presentació a càrrec de Juan Naranjo Saturday 26 December 2020 · 19:00