Premsa

Albert Sánchez Piñol dissecciona l’estructura narrativa de ‘Jaws’, de Steven Spielberg

04/06/2021

Al llibre ‘Les estructures elementals de la narrativa’, publicat per Edicions La Campana, l’autor explica com s’escriuen les grans històries. La sessió de ‘Tiburón’ de dijous 10 de juny a les 19.00 h a la Sala Chomón anirà acompanyada d’una exhaustiva anàlisi de les claus narratives del seu èxit a càrrec d'Albert Sánchez Piñol.

Albert Sánchez Piñol, autor de novel·les tan populars com Victus o La pell freda, visita la Filmoteca per presentar el seu darrer llibre, Les estructures elementals de la narrativa, una obra que té el propòsit de fer gaudir més de les lectures, les pel·lícules i les sèries. Es tracta d’un llibre que no explica com s’escriu una història; és un llibre que explica com s’escriuen totes les grans històries que s’han escrit i que mai s’escriuran, i per què han captivat milions i milions de lectors. Amb enginy i amenitat, l’autor revela el secret de tots els relats que, en les seves paraules, «fan d’aquest món, abismalment horrorós, un lloc suportable».

Per què ens agraden tant, les bones històries? Com s’imaginen i es creen des del no-res? Com es desenvolupa un argument? Com s’articula correctament una trama? Com ha de començar i acabar una història perquè sigui reeixida? Són preguntes cabdals, perquè, en contra de la percepció més generalitzada -que considera les històries com una eina d’oci sense transcendència-, el fet és que sense narrativa moriríem.

Sánchez Piñol exemplifica les seves teories a partir de La metamorfosi de Kafka, Moby Dick de Melville, Joc de trons o Tiburón. Precisament el clàssic de Spielberg és l’escollit per il·lustrar l’entramat d’una narració transversal i polifònica en la sessió del 10 de juny a la Sala Chomón.

El llibre Les estructures elementals de la narrativa, d’Albert Sánchez Piñol, ja es troba disponible a la Llibreria de la Filmoteca, on dijous 10 de juny a les 18.00 h, abans de la sessió de Jaws, l’autor signarà exemplars.

 

Amb la col·laboració de:

Edicions La campana