Monte Tropic, una historia del confinamiento

Andrés Duque · 2022 · 73

Programme: Sessions especials.

Monte Tropic, una historia del confinamiento

Datasheet

Direction Andrés Duque
Production Espanya
Year 2022
Version VE (Versió original en castellà)
Duration 73

L’autor, Steven Marsh, presentarà el seu llibre acompanyat de la professora Laura Llevadot, experta destacada del pensament post-fundacional (i el de Jacques Derrida en particular) i el cineasta Andrés Duque, l’obra del qual s’estudia en profunditat en el transcurs del volum.

La càmera de Duque explora els rostres i els cossos de dos amics marroquins. Tots dos fa poc temps que són a Espanya i encaren una situació suposadament temporal que ha de culminar en la definició del seu futur en plena pandèmia.

“Monte Tropic és una muntanya subterrània, rica en materials preuats, que està en disputa entre el Marroc i Espanya. És un lloc invisible que em serveix de metàfora per posar un nom a aquest espai que ocupen els immigrants, els protagonistes de la pel·lícula: un lloc que transita entre un apartament i un espai més mental on els veiem representant la seva memòria al Marroc mitjançant gestos, exercicis de teatre” (Andrés Duque).

Amb la col·laboracio de:

Editorial Cátedra

Programmes that have programed this Film

Sessions
Thursday 25 May 2023 · 19:00  Presentació a càrrec de Steven Marsh, Laura Llevadot (Filosofia UB) i Andrés Duque (cineasta)