Der Rosenkavalier | Cinema-concert amb l’Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles

El cavaller de la rosa

Robert Wiene · 1925 · 105'

Programme: Sessions especials.

Der Rosenkavalier

Thursday 9 May 2024 · 20:00

Presentació a càrrec de Marc Busquets, director artístic de la Fundació Victoria de los Ángeles. Música en directe a càrrec de l’Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles. Pedro Pardo, director

Sala Chomón

calendario

Datasheet

Direction Robert Wiene
Interpretation Michael Bohnen, Huguette Duflos, Paul Hartmann, Jaque Catelain, Elly Felicie Berger, Carmen Cartellieri, Karl Forest, Friedrich Feher.
Production Àustria
Year 1925
Version Muda amb intertítols en català
Duration 105'
Format DCP

La popularitat de Der Rosenkavalier va ser tal després de la seva estrena al Semperoper Dresden el 1911, que el mateix Richard Strauss va compondre la banda sonora per a aquest film que es va estrenar al Semperoper, dirigint ell mateix l’orquestra, el 1926.

Una gran mariscala, com va ser Elisabeth Schwarzkopf, va agrair a Victoria que no hagués cantat el paper de Marie-Therèse en una sentida carta a la fi de les seves carreres i ja el 1947 Victoria va rebre una oferta per part del Liceu per cantar Octavian.

Strauss va tenir un paper important en els inicis de la seva carrera i, sense anar més lluny, Victoria va ser l’encarregada de l’estrena a Itàlia d’Ariadne auf Naxos al Teatro alla Scala el 1949, interpretant-ne el rol titular.

Què hauria passat si Victoria hagués interpretat el paper titular de Der Rosenkavalier? Proposem aquest diàleg impossible amb l’obra de Strauss, en què el cine, l’òpera, la música, Elisabeth i Victoria dialoguen en un joc de miralls straussià inacabable.

Programmes that have programed this Film

Sessions
Thursday 9 May 2024 · 20:00  Presentació a càrrec de Marc Busquets, director artístic de la Fundació Victoria de los Ángeles. Música en directe a càrrec de l’Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles. Pedro Pardo, director