Programme

Mostra de Cinema Espiritual: Terrence Malick

Knight of Cups (Terrence Malick, 2015)
The Tree of Life (Terrence Malick, 2011)

15/11/2017 - 30/11/2017

calendario

Malick dirigeix els seus propis guions amb un estil poètic que, embolcallat pel retrat profundament líric de la naturalesa, la influència filosòfica de Heidegger i l’ús de la música i la veu en off, busca indagar en la naturalesa de l’esperit humà. És un cineasta essencial de la modernitat que ha merescut una atenció monogràfica per part de la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya. 

Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya

Amb la col·laboració de

Direcció General d'Afers religiosos

Programme

Badlands, amb presentació a càrrec de Judith Colell el dimecres 15 i de Montse Arbós el diumenge 26
Judith Colell, directora de cinema i del grau de Comunicació Audiovisual de la Universitat Ramon Llull, i Montse Arbós, professora de Comunicació al mateix centre, ens presenten les dues sessions en què projectarem 'Badlands'
Days of Heaven, amb presentació a càrrec d'Anibal Salazar el dijous 16
Anibal Salazar, professor de comunicació a la Universitat Ramon Llull, és l'encarregat de presentar-nos aquest preciós relat visual de Malick.
To the Wonder, amb presentació a càrrec de Judith Colell el divendres 17
Judith Colell, directora de cinema i del grau de Comunicació Audiovisual de la Universitat Ramon Llull, ens presenta 'To the Wonder', el primer film de Malick ambientat a l'època actual.
Knight of Cups, amb presentació a càrrec de Joan Safont el dissabte 18 i d’Ada Castells el dimecres 29
Una carta del tarot dona nom al títol d'aquest film, que ens presenten respectivament Joan Safont, escriptor, periodista i guionista -dissabte 18 de novembre- i Ada Castells, periodista i escriptora -dimecres 29.
Voyage of Time: Life’s Journey, amb presentació a càrrec de Susana Pérez Soler el diumenge 19
Susana Pérez Soler,experta en comunicació digital, ens presenta el primer documental de Malick, una mena d'explicació de la creació.
The Thin Red Line, amb presentació a càrrec d'Óscar González el dimarts 21 i de Josep M, Caparrós el dijous 30
Dimarts 21, l'historiador Óscar González ens presenta aquesta obra mestra del cinema contemporani, una reflexió sobre el sentit de la violència; dijous 30, el presentador del film és : Josep M. Caparrós, catedràtic emèrit d’història a la Universitat de Barcelona i especialista en història del cinema.
The New World, amb presentació a càrrec d'Albert Cortina el dimecres 22
Albert Cortina, consultor, escriptor i expert en transhumanisme, ens parla d'aquest film que recupera la llegenda de la història d'amor entre un oficial i una princesa índia a la colònia americana de Jameston, el segle XVII.
The Tree of Life, amb presentació a càrrec de Guillermo Altarriba el dijous 23
Guillermo Altarriba, periodista i crític cinematogràfic, ens parla d'aquest film que molts han interpretat com una reflexió sobre la salvació dels humans i l'existència de Déu.
Song to Song, amb presentació a càrrec de Joan Galí el divendres 24
Joan Galí, periodista, presenta el darrer film de Terrence Malick.