Two Lovers

James Gray · 2008 · 110'

Two Lovers

Datasheet

Direction James Gray
Interpretation Joaquin Phoenix, Gwyneth Paltrow, Vinessa Shaw, Isabella Rossellini, Elias Koteas, Moni Moshonov, Anne Joyce, Elliot Villar.
Production EUA-França
Year 2008
Version VOSC (Versió original amb subtítols en català)
Duration 110'
Format Blu-ray

Malgrat tot, Gray decideix capgirar el tòpic i va del conte moral (la faula de Rohmer sobre la frontera entre el ser i l’esdevenir) a l’afirmació d’allò tràgic […]. La posada en escena de James Gray prescindeix del so dels violins i efectua un notable exercici de depuració. L’ús d’una fotografia semifosca eclipsa un relat en què les passions sempre estan interioritzades. Gray ens recorda que l’incompliment del desig sempre desemboca en allò tràgic i que la promesa de seguretat familiar no amaga més que l’afirmació d’un joc tens d’aparences entre el que preteníem ser i el que hem acabat sent” (Àngel Quintana).

El cicle Melodrames creuats reuneix un seguit de films clàssics i moderns agrupats per arguments o motius comuns que dialoguen entre ells i que ens permeten apreciar els canvis i l’evolució que han experimentat al compàs de les transformacions socials i cinematogràfiques.

El film dialoga amb Match Point; Sunrise, i The Deep Blue Sea.

Programmes that have programed this Film

Sessions
Sunday 25 July 2021 · 20:00   Wednesday 28 July 2021 · 16:30