Programme

10 anys al Raval

10 anys al Raval

22/02/2022 - 27/02/2022

calendario

El 21 de febrer del 2012 van començar les projeccions al Raval amb una sessió especial que incloïa un film de Segundo de Chomón, un noticiari de Laya Films i una memòria de Catalunya a través del seu cinema. Tota una definició de principis associada a la primera exposició, “Imatges confrontades: la Guerra Civil i el cinema”.

Immediatament, seguiria una retrospectiva Bigas Luna que incloïa diverses restauracions del nostre Centre de Conservació, inaugurat uns mesos més tard. Una altra declaració d’intencions.

Volem recordar ara tot el que hem compartit amb el públic. Per això, durant la setmana del 21 al 27 de febrer, dedicarem sessions a explicar la tasca d’una filmoteca i la feina que fan els autors de les restauracions, i a presentar nous materials procedents del nostre Centre de Conservació i Restauració i el que ens proposen cinemateques amigues; projectarem la pel·lícula que el públic voldria veure i curtmetratges associats al nostre barri, el Raval; també ampliarem l’exposició de fotografies d’Óscar Fernández Orengo amb cineastes que ens han visitat els darrers anys, i hi haurà sessions especials per als espectadors més petits, el futur que dona sentit a la conservació del passat.

D’aquí la importància, també, dels nostres Serveis Educatius. Han estat deu anys intensos i plens de satisfaccions que volem compartir amb tothom que ens ha acompanyat durant aquest itinerari. Alguns cicles transversals seguiran al llarg de tot l’any, amb el record de fites destacades d’aquesta història recent o amb la complicitat de les filmoteques properes. Totes elles apareixen al documental “Film. The Living Record of our Memory”, que estrenem com a retrat de la nostra activitat.

També dediquem sessions especials a Tomàs Pladevall i Pere Portabella, amics de la institució, a més de mostrar recents recuperacions del nostre arxiu. O acollim una taula rodona amb entitats que ens són properes. I tot sota la imatge emblemàtica que ens ha dissenyat Albert Serra per celebrar aquests primers deu anys al Raval.

 

10 anys al Raval

Programme

The Last Picture Show | MOMENTS INOBLIDABLES
L'última projecció
PETER BOGDANOVICH, 1971.
Vida en sombras | MOMENTS INOBLIDABLES
LLORENÇ LLOBET GRÀCIA, 1948.
Film, the Living Record of our Memory
El cinema, l’enregistrament viu de la nostra memòria
INÉS TOHARIA TERÁN, 2021.
Grauzone | FILMOTEQUES AMIGUES
Zona grisa
FREDI M. MURER, 1979.
Portabella 90's
PERE PORTABELLA, 1992, 1996.
Jet Lag: Vértigo en Manhattan
GONZALO HERRALDE, 1981.
D'ombres
JOAN TISMINETZKY, 2021.