Programme

Terence Davies

The Long Day Closes

01/10/2023 - 31/10/2023

calendario

Amb una llarga trajectòria a l’esquena, el cinema del britànic Terence Davies ha esdevingut un retrat privilegiat de l’Europa del segle XIX i XX i el reflex d’una certa educació sentimental dels temps que li han tocat viure. 

Nascut a Liverpool el 1945, va créixer durant la postguerra en una família obrera, experiència que ressona profundament en la seva obra. Les seves vivències com a homosexual en una societat conservadora, la relació amb la religió i el pas inexorable del temps són temes recurrents en les seves pel·lícules. Distant Voices, Still Lives i The Long Day Closes no només són reflexions sobre la seva infantesa, sinó també valuosos retrats de la vida a Liverpool, ciutat a qui retrà posteriorment homenatge a Of Time and the City, un assaig històric en primera persona, melancòlic i intel·ligent. 

Amb la mirada d’un poeta, darrerament ha adaptat clàssics de la literatura com John Kennedy Toole, Edith Warton, Emily Dickinson o Siegfried Sassoon, a través dels quals desgrana les passions, el dolor, la soledat i la mort sense sentimentalismes, amb una narració sempre elegant, sinuosos moviments de càmera i un excel·lent ús expressiu de la música.

Programme

Sunset Song
TERENCE DAVIES, 2015.
A Quiet Passion
Historia de una pasión
TERENCE DAVIES, 2016.
Distant Voices, Still Lives
Veus distants
TERENCE DAVIES, 1988.
The Deep Blue Sea
TERENCE DAVIES, 2011.
The House of Mirth
La casa de l'alegria
TERENCE DAVIES, 2000.
The Terence Davies Trilogy
TERENCE DAVIES, 1976-1983.
The Long Day Closes
El llarg dia s'acaba
TERENCE DAVIES, 1992.
The Neon Bible
La Bíblia de neó
TERENCE DAVIES, 1995.
Of Time and the City
TERENCE DAVIES, 2008.
Benediction
TERENCE DAVIES, 2021.