Ciclo

Americans independents

Americans independents

24/05/2012 - 30/06/2012

calendario

Altres cineastes –menys– fan condició sine qua non de la seva independència en tenir entre les seves mans l’anomenat final cut. I encara són menys els que situen la independència en la forma del contingut. No només cal trobar perspectives noves per als vells temes, sinó ser capaços de formular-les de manera diferent. Són graus de radicalitat dins del discurs independentista.

A la nostra oferta d’Americans independents n’hi trobareu de tota mena, però tots els films, per una raó o altra, són interessants i ens parlen del seu món lluny dels esquemes de versemblança que imposa la narrativa de Hollywood. De Lot in Sodom a Vanya on 42nd Street hi ha tot un món, però sempre es diu Amèrica.    

Programa

Sessió doble: "Dementia" i "You are not I"
Dos migmetratges clàssics del cinema independent americà, de diferents èpoques però temàtiques similars.
Trash
Un noi molt sol·licitat sexualment viu obsessionat per la droga.
Heat
"Heat" és l'última entrega de la trilogia Morrissey-Warhol-Dallessandro -de la qual ja us hem ofert "Flesh" i "Trash".
Remember my name
Recuerda mi nombre
Una dona turmentada pel seu passat acaba de sortir de la presó i intenta reintroduir-se en la vida del seu antic marit, que ara viu amb una altra dona.
Let Me Die a Woman
Dejadme morir mujer
Doris Wishman ─també anomenada l’Ed Wood femení─ és una cineasta de culte per als seguidors del subgènere sexploitation. Un dels seus darrers films fou aquest documental sobre el treball de l’especialista en canvis de sexe Dr. Leo Wollman.
Crimewave
Crimewave (Ola de crímenes, ola de risa)
Els germans Joel i Ethan Coen signen el guió d’aquest estrafolari film dirigit per Sam Raimi després de la seva mítica Posesión infernal.
This is Spinal Tap
Spinal Tap
Una obra emblemàtica dins els anomenats “films de culte”. A partir del gènere del fals documental, el film satiritza el comportament i les pretensions musicals de les bandes de heavy metal i hard rock pròpies dels anys 80.
Choose Me
Elígeme
Diversos personatges transiten pel bar d'Eve a Los Angeles establint relacions, compartint pis, seduint-se i separant-se.
Shadows - Taula rodona amb José Enrique Monterde i Àngel Quintana
En el marc del cicle "Independents americans", us proposem una taula rodona amb dos integrants de l'Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics.
The Big Easy
Querido detective
Tres anys després de Vivir sin aliento, Jim McBride va consolidar-se en el cinema dels grans estudis amb aquest film, un suggerent thriller, dirigit en clau de comèdia, sobre la corrupció política a Nova Orleans, un escenari molt poc habitual en el gènere.
Shadows
JOHN CASSAVETES, 1959.
Dream Demon
Los sueños del demonio
El cineasta independent d'origen californià Harley Cokeliss va haver d'anar a Anglaterra per dirigir aquesta mena de resposta tardana a "Nightmare On Elm Street".
Far North
Norte lejano
Una dona que viu a Nova York torna de mala gana al seu poble natal, a Minnesota, perque el seu pare ha patit un greu accident quan muntava a cavall.
Niagara, Niagara
Niágara, Niágara
Debut fílmic que explica la història familiar de dos joves inadaptats que combinen les seves respectives inseguretats, porten els seus malestars a la carretera, s'enamoren i no viuen feliços per sempre més.
Henry Fool
Una inversemblant i poètica història d'amistat, baixos fons i literatura que va guanyar el premi al millor guió al festival de Cannes de 1998.
Frogs for Snakes
Frogs for snakes (Actores asesinos)
Un grup d'actors de teatre a l'atur sobreviu gràcies a algunes feines del tot il·legals.
Sessió doble: "Lot in Sodom" i "David and Lisa"
Tres directors, dues pel·lícules: un curt experimental i un llarg que descriu, en un elegant blanc i negre, la història de dos adolescents amb problemes mentals.
Simple Men
Dos germans busquen el seu pare, un activista radical dels anys 60 a qui la policia federal considera culpable d'un atemptat polític.
The Lost Son
Inocencia robada
Un detectiu privat francès establert a Londres rep l'encàrrec de trobar el fill de trenta anys d'una parella rica d'edat avançada.
At Sachem Farm
La granja de Sachem
Ross és un guitarrista brillant que ha abandonat el seu somni de viure de la música. En comptes de dedicar-s’hi, enceta negocis decebedors amb l'esperança d'aconseguir una mica d'èxit.
Rain
Un relat tràgic de sexe, assassinat i redempció ambientat al cor de l'Amèrica profunda i produït per Martin Scorsese.
Doc's Kingdom
El reino de Doc
El protagonista d'aquesta pel·lícula, el Doc del títol, és un metge en procés d'autodestrucció.
Vanya on 42nd Street
Vania en la calle 42
Un grup d'actors fa una lectura-assaig de l'obra "L’oncle Vània", dirigits per André Gregory.
Ghost Dog, The Way of the Samurai
Ghost Dog, el camino del samurai
JIM JARMUSCH, 1999.
Permanent Vacation
Vacaciones permanentes
JIM JARMUSCH, 1981
Flesh
Un títol clau en el marc del cinema underground, que només es va poder projectar en circuits marginals als EUA i que en aquella època va ser censurat i prohibit a molts països.
Guilty by Suspicion
Caza de brujas
El debut com a director d'Irwin Winkler fou aquest drama basat en fets reals succeïts durant la "cacera de bruixes" del senador McCarthy.
Texasville
"The Last Picture Show" (Peter Bodganovich, 1971) estava ambientada a l'inici de la dècada dels 50. Vint anys després del seu rodatge, Bodganovich agafa la majoria dels seus personatges i els col·loca enmig de la dècada reaganiana.