Ciclo

20a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona

Mostra Dones

08/06/2012 - 17/06/2012

calendario

D’una banda, a Una antologia hem programat algunes de les cineastes descobertes per la Mostra i que són fonamentals per entendre les aportacions de les dones a l’art cinematogràfic. De l’altra, tenim dues seccions organitzades a l'entorn dels enunciats Interrogar el passat i Pensar el futur, operacions presents en els exercicis narratius de directores com Athina Rachel Tsangari o Susana de Sousa.

La secció Joves realitzadores magribines exhibeix el compromís de les creadores audiovisuals amb el seu context cultural i social. Agnès de ci de là Varda inclou dues sessions amb les últimes produccions d’Agnès Varda, una de les autores que la Mostra ha divulgat reiteradament. El sexe dels àngels i Actes d’escolta presenten diferents visions crítiques sobre els processos colonials. Finalment, destaca la sessió inaugural, dedicada a Ferida arrel: Maria-Mercè Marçal, un film col·lectiu amb aportacions de vint-i-dues cineastes que s’endinsen en la vida i l’obra de la poeta tot construint un fresc sobre la mirada i la identitat femenines.

Per a més informació: www.mostrafilmsdones.cat

Amb la col·laboració de

Per a la sessió inaugural, Ferida-Arrel: Maria-Mercè Marçal

    

Per a la secció Joves realitzadores magribines

   

Programa

Inauguració de la 20a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona amb la projecció de "Ferida Arrel: Maria-Mercè Marçal"
La 20a Mostra Internacional de Films de Dones arriba a la seva 20a edició i ho fa amb l'estrena d'una pel·lícula molt interessant, "Ferida Arrel: Maria-Mercè Marçal".
Sessió doble "Una antologia": De cierta manera i Reassemblage
Dins la secció "Una antologia", que inclou films d'algunes de les cineastes descobertes per la Mostra i que són fonamentals per entendre les aportacions de les dones a l’art cinematogràfic, projectem dos films de Sara Gómez i de Trinh T. Minh-ha.
Attenberg - Presentació d'Athina Rachel Tsangari
La directora d'Attenberg ens presenta el seu film, inclòs dins la secció "Imaginar el futur" de la 20a Mostra Internacional de Dones de Barcelona.
Agnès de ci de là Varda 1+2
Agnès d’aquí i d’allà Varda 1+2
AGNÈS VARDA, 2011.
Sur la planche
Òpera prima de la directora marroquina Leïla Kilani. Dues noies joves que treballen durant el dia en una planta de gambes de Tànger i que viuen la nit fent petits robatoris a Casablanca coneixen dues noies d’un estatus social una mica més elevat que el seu.
Sessió doble "Imaginaris colonials": Memories of a Forgotten War i Silent Elections
"Memories of a Forgotten War" i "Silent Elections" formen el programa d'aquesta sessió doble que s'inclou dins la secció "Imatges postcolonials".
Les imams vont à l’école
Els imams van a l’escola
Documental que aborda les contradiccions i paradoxes a què han de fer front els aprenents d’imams que s’estan formant a Paris. Aquest film s'inclou dins la secció "Joves realitzadores magribines".
Sessió triple "Imaginaris postcolonials": Temporary Loss of Consciousness, The Exception and the Rule i À travers l'encoche d'un voyage dans la bibliothèque coloniale. Nottes pittoresques
"Imaginaris postcolonials" presenta diferents visions crítiques sobre els processos colonials. En aquest cas, a través de tres films que analitzen les conseqüències d'aquests processos en els països que van patir el colonialisme.
El tesoro de América – El oro de Pascual Lama
Des del desert d’Atacama i les planes de la vall de Huasco, a Xile, Carmen Castillo recull els testimonis dels afectats pels danys provocats per les exploracions mineres de la zona. Aquesta pel·lícula pertany a la secció "Territoris intervinguts".
Sessió de curts "Una antologia": La Fée aux Choux, A House Divided, Suspens i Le cinéma au service de l'histoire
Dins la secció de la Mostra anomenada "Una antologia", us presentem quatre curtmetratges d'algunes de les primers cineastes de la història del setè art.
Sessió doble "Interrogar el passat": Transmissions II i Hija
Sessió doble que s'inclou dins d'"Interrogar el passat" i en què projectarem un curt de producció catalana i un llarg xilè. Dues visions de punts antagònics del planeta que reflexionen sobre la identitat i la memòria a través d'històries que impliquen diferents generacions.
Sessió doble: "El sexe dels àngels": Camila desde el alma i Children of Srikandi
Dos films més, aquest cop englobats dins la secció "El sexe dels àngels" de la Mostra.
Sessió doble: "Una antologia": Tarachime i Born in Flames
Naomi Kawase i Lizzie Borden són dues directores que la Mostra ha programat en diverses ocasions, i com a tals els seus films Tarachime i Born in Flames formen part de la secció "Una antologia".
Sessió doble "Joves realitzadores magribines": J'ai tant aimé i Ce que j'ai vécu, personne ne l'a vécu
Sessió doble dedicada als films de dues joves realitzadores magribines, Dalila Ennadre i Fatima Yefsan.
48 - Presentació a càrrec de Susana de Sousa
Susana de Sousa ens presenta el seu film "48", rodat el 2009 i que recorda els 40 anys de dictadura de Salazar a Portugal. El film s'enquadra dins la secció "Interrogar el passat".
Abrir puertas y ventanas
A la casa familiar, tres germanes adolescents viuen el dol per la mort de la seva àvia en un clima de calor, indolència i apatia.
Agnès de ci de là Varda 3+4+5
Agnès d’aquí i d’allà Varda 3+4+5
Últims tres capítols de la sèrie televisiva que recull els viatges de la directora belga arreu del món.
Cloenda a la Plaça de Salvador Seguí amb la projecció d'UFO in her eyes
La 20a edició de la Mostra Internacional de Films de DOnes de Barcelon conclou amb una especialíssima projecció a l'aire lliure, a la plaça de Salvador Seguí.