Ciclo

Tota la memòria del món: Biblioteques i cinema

Tota la memòria del món: Biblioteques i cinema

26/09/2012 - 15/10/2012

calendario

De la mà del Servei de Biblioteques de la Direcció General de Promoció i Cooperació Cultural, encetem un petit cicle, que continuarà fins al novembre, sobre la imatge de les biblioteques al cinema.

Totes les sessions aniran precedides d’una conferència a càrrec de convidats relacionats amb el món de la cultura i les bibliotques.

Programa

Sessió doble: "Toute la memóire du monde" i "Fahrenheit 451"
Dos autors ja clàssics del cinema francès, dos dels protagonistes de la "Nouvelle Vague" del cinema del país veí, Alain Resnais i François Truffaut, comparteixen una sessió dedicada a les biblioteques i a la seva imatge al cinema.
"Der Himmel über Berlin", amb la presència de Laura Borràs
La professora universitària i directora del Grup de Recerca en estudis literaris i tecnologies digitals Hermeneia Laura Borràs ens acompanya per presentar-nos la pel·lícula "Der Himmel über Berlín / Cielo sobre Berlín", un clàssic en qualsevol llista de biblioteques i cinema.
Storm Center, amb la presència de Josep-Maria Terricabras
Josep-Maria Terricabras, catedràtic de Filosofia a la Universitat de Girona i director de la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani de la mateixa universitat és l'encarregat de presentar-nos el film "Storm Center", amb una jove Bette Davis en el paper de bibliotecària represaliada.
Storm Center
L’Alicia Hull, la veterana bibliotecària d'un poble de Nova Anglaterra, és acomiadada quan decideix no retirar de la sala un llibre que lloa el comunisme.
Der Himmel über Berlin
El cielo sobre Berlín
A partir de poemes de Rainer Maria Rilke i amb la col·laboració de Peter Handke en el guió, Wenders va filmar una de les seves obres més personals, un retorn al Berlín d'abans de la caiguda del mur des del punt de vista dels àngels protectors de la ciutat.
"The Name of the Rose", amb la presència de Rosa Regàs
La novel·lista Rosa Regàs, directora general de la Biblioteca Nacional d'Espanya entre 2004–2007, ens introdueix el film "The Name of the Rose / El nombre de la Rosa", una adaptació de la novel·la d'Umberto Eco en què la biblioteca d'una abadia benedictina amaga molts misteris.