Ciclo

Record de Chris Marker

Record de Chris Marker: La jetée

10/01/2013 - 18/01/2013

calendario

Contemporani de la Nouvelle Vague i mort l’estiu passat, volem recordar Marker amb quatre programes que inclouen La jetée, Level Five i Sans soleil, tres dels seus films de referència, però també el díptic integrat per Le tombeau d’Alexandre i Schastye (La felicidad), el film soviètic clàssic d’Aleksandr Medvedkin a la memòria del qual està dedicat el primer d’aquests dos títols.

Completa l’homenatge Las variaciones Marker, el tribut d’Isaki Lacuesta i Sergi Dies a la memòria d’aquest cineasta que s’amagava del públic per deixar que el cinema parlés en nom seu.      

Programa

"Schastye", amb l'acompanyament musical de Mamut Cinema
Un film soviètic clàssic acompanyat d'una banda sonora en directe a càrrec de Mamut Cinema. Un bon inici del cicle en homenatge a Chris Marker.
Sessió doble: "La Jetée" i "Level Five"
Dues de les obres més reconegudes de Marker en una única sessió. Les separen més de 30 anys, però les dues comparteixen la marca inesborrable del seu autor.
Le tombeau d’Alexandre
L'últim boltxevic
CHRIS MARKER, 1993.
Sessió doble: "Sans soleil" i "Las variaciones Marker"
L'última sessió dedicada a Chris Marker inclou dues pel·lícules: un dels seus assaigs cinematogràfics, potser el seu film més aclamat per la crítica, i el documental que li va dedicar el cineasta Isaki Lacuesta.