Ciclo

Els millors films de l'any 2012

Els millors films de l'any

01/02/2013 - 22/03/2013

calendario

Entre els títols més votats hi ha exponents del cinema nord-americà independent, com Martha, Marcy, May, Marlene i Moonrise Kingdom. També hi ha cineastes de pes i amb experiència dilatada a les seves espatlles, com el britànic Terence Davis (The Deep Blue Sea), l'hongarès Béla Tarr (El cavall de Torí), el finès Aki Kaurismäki (Le Havre) i el francès Alain Resnais, que amb Les herbes folles demostra que la creativitat no te límits d'edat.

El cicle seguirà a mesura que d'altres títols també votats pels crítics acabin el seu recorregut per la cartellera comercial. De moment, L'Apollonide tanca aquest primer tast del gust dels crítics que marca els camins per on discorre el cinema del nostre temps.

Amb la col·laboració de

         

Programa

Moonrise Kingdom
WES ANDERSON, 2012.
A Torinói ló
El cavall de Torí
BÉLA TARR, ÁGNES HRANITZKY, 2011
Les herbes folles
Las malas hierbas
Una cartera robada que posteriorment apareix obre les portes a l’aventura romàntica d’en Georges i la Marguerite.
Le Havre
En Marcel Marx és un enllustrador de sabates orgullós del seu ofici, molt apreciat per la gent del barri i casat amb l’amor de la seva vida. Un dia el destí farà que un nen africà immigrant entri en la seva vida.
Martha Marcy May Marlene
Turmentada per records dolorosos i dominada per una ansietat creixent, la Martha abandona una secta i se’n va a viure amb la seva germana Lucy i el seu cunyat.
L’Apollonide (Souvenirs de la maison close)
Casa de tolerancia. L'Apollonide
En un bordell parisenc de finals de segle XIX, un client desfigura una prostituta, que quedarà marcada per sempre amb un somriure tràgic.
Take Shelter
Curtis LaForche viu en un petit poble d’Ohio amb la seva dona i la seva filla, una nena sorda de sis anys. Un dia comença a patir fortes al•lucinacions apocalíptiques en forma de somnis.
Killing Them Softly
Mátalos suavemente
La màfia se sent amenaçada quan uns desconeguts assalten els assistents a una partida de pòquer. Els capos recorren a l’investigador Jackie Cogan per trobar els culpables.
La guerre est déclarée
Declaración de guerra
Un film autobiogràfic en què la cineasta i actriu Valérie Donzelli i l’actor Jérémie Elkaïm relaten la seva història d'amor i l’angoixant drama a què van haver de fer front quan al seu fill d’un any se li va diagnosticar un càncer.
Faust
Fausto
Sokúrov tanca amb 'Faust' la seva tetralogia sobre els efectes corruptors del poder. Ambientada al segle XIX, la pel·lícula és una interpretació lliure de la llegenda de Faust a partir de les adaptacions literàries de Goethe i Thomas Mann.
The Deep Blue Sea
TERENCE DAVIES, 2011.