Ciclo

Disseny, càmera, acció!

Disseny, càmera, acció!

03/10/2013 - 27/05/2014

calendario

Amb la col·laboració de

Programa

À Nous la Liberté, amb presentació a càrrec d'Isabel Campi el dijous 3
Per a la sessió inaugural del cicle comptem amb la presència de Pilar Vélez, directora del Museu; d'Octavi Martí, director-adjunt de la Filmoteca, i d'Isabel Campi, que ens presentarà el film que obre el "Disseny, càmera, acció!": "À Nous la Liberté" (René Clair, 1931).
Edison, the Man, amb presentació a càrrec de Marc Boada el dijous 7
Edison, l’home
Seqüela del film "Young Tom Edison" –del mateix any– en què, mitjançant un flashback, un Edison de 82 anys (un insuperable Spencer Tracy) narra la seva vida.
Sessió doble: 'The Car of Tomorrow' i 'Tucker: The Man and His Dream' amb presentació a càrrec de Fernando Tellechea
Fernando Tellechea, dissenyador industrial, director acadèmic del 'Master In Design For Smart Mobility And Transportation Systems' d'Elisava i cap de disseny a Integral Design and Development ens presenta aquesta doble sessió que té com a grans protagonistes els cotxes i els seus dissenys.
Turumba, amb presentació a càrrec d’Uli Marchsteiner
Dissenyador, docent, comissari d’exposicions… Uli Marchsteiner és un dels noms més rellevants del disseny industrial. Avui ens presenta 'Turumba', un film que contraposa la producció artesanal i la producció industrial massiva, i que ens pot permetre reflexionar sobre l'explotació laboral de milers de treballadors en països pobres.
Where the Toys Come from, amb presentació a càrrec de Montse Colera
D'on vénen les joguines?
Montse Colera, directora adjunta del Museu del Joguet de Catalunya, ens presenta aquest film que ens mostra la gran complexitat que amaga el disseny de les joguines aparentment més simples.