Ciclo

Els millors films de l’any 2014

Els millors films de l’any: 'L'inconnu du lac'
Els millors films de l’any: 'Her'
Els millors films de l’any: 'Nebraska'

07/01/2015 - 28/02/2015

calendario

Entre les preferències d’enguany hi ha noms consagrats com Roman Polanski (amb la seva adaptació a la pantalla de La venus de les pells), Martin Scorsese (The Wolf of Wall Street), els germans Coen (Inside Llewyn Davis), Spike Jonze (amb la captivadora veu de Scarlett Johansson a Her) o Alexander Payne (Nebraska). Però no tot és cinema nord-americà. També hi ha cinema francès: L’inconnu du lac (Alain Guiraudie); cinema italià: Viaggio sola (Maria Sole Tognazzi), i dues mostres de cinema d’animació: The Congress (Ari Folman) i El viento se levanta (Hayao Miyazaki).

Amb la col·laboració de

   
 

      

Programa

Inside Llewyn Davis
A propósito de Llewyn Davis
JOEL COEN, ETHAN COEN, 2013.
L'inconnu du lac | L'oreig
El desconocido del lago
ALAIN GUIRAUDIE, 2013.
Nebraska
Alexander Payne torna a partir de la idea del viatge en aquesta història emotiva. La protagonitza un Bruce Dern immens en la pell d’un ancià rondinaire amb símptomes de demència que es llança a la carretera amb el seu fill per recórrer 1.500 km. La seva intenció és cobrar un premi d’un milió de dòlars que creu que ha guanyat.
La Vénus à la fourrure
La venus de las pieles
ROMAN POLANSKI, 2013.
The Cabin in the Woods
La cabana a bosc
Cinc estudiants universitaris es preparen per passar el cap de setmana en una cabana situada en un bosc remot.
The Wolf of Wall Street, amb presentació a càrrec de Daniel Jiménez Pulido el dimecres 28
El lobo de Wall Street
Daniel Jiménez Pulido, membre de l'Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics, crític a 'Cinemaadhoc' i 'El Antpenúltimo Mohicano' i bon coneixedor de l'obra de Martin Scorsese, ens presenta 'The Wolf of Wall Street'.
Viaggio sola
Viajo sola
Una fresca comèdia romàntica sobre una inspectora d’hotels de luxe que viu una crisi personal. La pressió del seu entorn fa que dubti del tipus de vida que ha triat.
Yi dai zong shi
The Grandmaster
Un relat sobre les arts marcials i l’ànima de la civilització xinesa. Dos mestres de kungfu (Ip Man, qui va ser el referent de Bruce Lee, i la bella Gong Er) es reuneixen a la ciutat natal del primer poc abans de la invasió japonesa de 1936.
L'image manquante
La imagen perdida
RITHY PANH, 2013
The Immigrant
El sueño de Ellis
El darrer film del director de 'Two Lovers' és aquest melodrama ambientat a la Nova York dels anys vint i protagonitzat per una immigrant polonesa acabada d’arribar a la gran ciutat que, a fi de salvar la seva germana –emmalaltida de tuberculosi durant el viatge– es veu arrossegada a la prostitució.
Upstream Color
“Upstream Color combina elements de ciència-ficció i romanticisme melancòlic, en un conjunt que fon i confon espais, temps, sons i textures i que proposa quelcom semblant a un viatge espiritual amb sacrificis climàtics i arriscats processos de transferència" (Jordi Costa).
The Grand Budapest Hotel
El gran hotel Budapest
WES ANDERSON, 2014.
Magical Girl
Alicia, una nena amb càncer, somnia amb el vestit de la sèrie japonesa 'Magical Girl Yukiko'. El seu pare farà tot el que estigui a les seves mans per aconseguir-lo.
Sunshine on Leith
Amanece en Edimburgo
Musical que utilitza les cançons del duet folk-rock escocès The Proclaimers (autors de la coneguda 'I'm Gonna Be (500 Miles)' com a fil conductor per narrar la història de dos soldats que retornen a casa des del seu destí a l'Afganistan.
The Congress
El congreso
Robin Wright Penn, que s’interpreta a ella mateixa, rep una oferta milionària d’un dels grans estudis per comprar-li la seva identitat cinematogràfica. L’escanejaran digitalment i Hollywood podrà usar la seva imatge lliurement. En finalitzar aquest contracte de vint anys de durada, l’actriu entra directament en el món del cinema fantàstic del futur.
Frances Ha
NOAH BAUMBACH, 2012.
Kaze tachinu
El viento se levanta
El film amb què el geni de l’animació Hayao Miyazaki ha decidit acomiadar-se del cinema és aquest biopic sobre Jiro Horikoshi, el dissenyador dels avions militars emprats pel Japó durant la Segona Guerra Mundial.
Her
Què passa quan t’enamores de la veu d’un sistema operatiu? Spike Jonze, amb la complicitat de Scarlett Johansson, reflexiona sobre el món virtual que interfereix en la nostra imaginació i desig.
Tian zhu ding
Un toque de violencia
La violència i la corrupció política i policial són els temes centrals del darrer film de Jia Zhangke. Tot i estar basada en històries reals que el cineasta va conèixer a través de la xarxa social xinesa Weibo, la pel·lícula és la menys realista de les que ha rodat.