Ciclo

Cinema i jardí (2016)

The Gardener (Mohsen Makhmalbaf, 2012)

13/09/2016 - 27/09/2016

calendario

Amb la col·laboració de

Associacio d'Amics del Jardí Botànic de Barcelona

Programa

A Little Chaos, amb presentació a càrrec d'Ignacio Somovilla i Pere Vives el dimarts 13
Ignacio Somovilla, coordinador del cicle, i de Pere Vives, president de l'Associació d'Amics del Jardí Botànic de Barcelona, ens presenten la inauguració d'aquesta tercera edició del cicle.
The Gardener
El jardiner
El cineasta iranià Mohsen Makhmalbaf i el seu fill viatgen a Israel per explorar la fe bahaista, una religió amb prop de set milions de seguidors que es va originar a l’Iran fa 170 anys.
Up at the Villa
El misteri de la villa
El 1938, una vídua anglesa amb pocs recursos que es troba de vacances a la Toscana considera la proposta de matrimoni d'un aristòcrata bastant més gran que ella que acaba de ser nomenat governador de Bengala.
Gods and Monsters
Dioses y monstruos
Al final de la seva vida i enmig d’una torbardora relació amb un jove jardiner, James Whale, adaptador de Frankestein al cinema, recorda les seves pel·lícules.
La piscine
La piscina
JACQUES DERAY, 1969.
Swimming Pool
La piscina
Una escriptora britànica de novel·la policíaca es trasllada a la casa francesa del seu editor per treballar en un nou llibre. La calma es trenca quan apareix per sorpresa la filla de l’editor.
Sessió triple: 'Voices of Transition', 'Brooklyn Farmer' i 'El sueño del mirlo'
Tres documentals sobre experiències que, a diferents indrets del món, plantegen una alternativa a l'estil de vida consumista i "depredadora" d'uns recursos naturals escasos. Aquestes experiències de re-apropiació de l'espai, com demostren els tres films que projectem, sovint es desenvolupen en entorns molt urbanitzats.
Eedenistä pohjoiseen
Garden Lovers
Aquest documental és una declaració d'amor a la bellesa dels jardins i el seu poder de curació.
The Garden
El jardí
L'esteticisme de Jarman i la seva tasca pictòrica queden reflectits en aquest film poètic, evocació fantàstica de la vida de Crist i anàlisi personalíssima de la Sida.