Ciclo

L’Alternativa: Maurice Pialat

L’Alternativa: Maurice Pialat
L’Alternativa: Maurice Pialat

16/11/2016 - 17/12/2016

calendario

Aquesta retrosepctiva en col·laboració amb el festival L'Alternativa inclou tots els seus llargmetratges, a més del film biogràfic Maurice Pialat, l’amour existe. Sylvie Pialat, vídua del cineasta i coguionista de tres dels seus films, la presentarà.

Amb la col·laboració de

L'Alternativa - 23 Festival de Cinema Independent de Barcelona

Programa

Nous ne vieillirons pas ensemble
No ens farem vells junts
Jean, cineasta de professió, ja fa sis anys que manté una relació amb Catherine, però no es decideix a abandonar la seva dona.
Maurice Pialat, l'amour existe i debat amb l'Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics (ACCEC)
Yann Dedet, actor i muntador de diverses obres de Maurice Pialat, entre d'altres cineastes francesos. presenta aquest revelador documental sobre la vida i la carrera de Pialat que projectem seguit d'un debat sobre l'obra i la figura del realitzador francès.
La gueule ouverte
La boca oberta
Una pel·lícula austera que aborda el problema del càncer i la seva repercussió en els familiars més propers.
Passe ton bac d'abord
Aprova la selectivitat primer
A Lens, al nord de França, uns adolescents veuen venir l'examen de graduació amb indiferència. Per a ells és l'any dels conflictes amb els adults i els professors, els quals consideren l'examen com un passaport per aconseguir una feina. Però la realitat és que els joves, contagiats per la desil·lusió, pensen que més aviat és un passaport per a l'atur.
Loulou
Una noia de classe burgesa se sent absolutament fascinada pel comportament vital i primari d'un marginat dels barris baixos.
Sous le soleil de Satan
Sota el sol de Satanàs
En el transcurs d'una nit dramàtica, el jove vicari d'una parròquia rural accepta el repte d'un pacte amb el diable.
Police
Mentre intenta desarticular una xarxa de narcotraficants, un detectiu violent i fastiguejat s'enamora de l'esposa del cap dels criminals.
À nos amours
Als nostres amors
Poc sentimental, estimulant i humanitari, 'À nous amour' -en què el mateix Pialat interpreta el pare de l'adolescent protagonista- se sol considerar un dels films francesos seminals dels anys vuitanta.
Le garçu
El noi
"Principal víctima del seu propi desig de soledat i de la necessitat insaciable de consol, als films de Pialat l'home també té una por obsessiva de perdre el poc que li queda. 'Le garçu' està completament dedicat a aquest horror davant de la pèrdua" (Fréderic Bonnaud).
Sessió doble: 'L'amour existe' i 'L'enfance nue'
Projectem 'L'enfance nue' (1969), el debut en el llargmetratge de Pialat -produït per Truffaut-, precedit del curtmetratge 'L'amour existe' (1960), una reflexió sarcàstica, plena d'ironia i agudesa, sobre la vida als suburbis.