Ciclo

Agnès Varda als Estats Units

Black Panthers
Lions Love

24/04/2018 - 28/04/2018

calendario

Amb motiu de l’estrena d’aquest film, la cineasta francesa repeteix la visita que ens va fer a l’octubre del 2014 per la inauguració de l’exposició El món encantat de Jacques Demy i el cicle Varda-Demy: tot un món.

En aquesta ocasió recuperem els films —acabats de restaurar— que va realitzar als Estats Units entre el 1969 i el 1981, país que va descobrir amb el rodatge de Model Shop (Jacques Demy, 1969) i en el qual trobem l’origen estilístic i temàtic de la seva darrera producció. Així, a Oncle Yanco va plantar la llavor de l’autoretrat personal i intransferible, mentre que a Mur murs es fixa en la poesia dels grafits i l’art urbà, dos elements característics de la seva obra i que fusiona en el nou film que ara ens presenta.

Programa

Visages villages, amb presentació a càrrec d'Agnès Varda
Agnès Varda torna a la Filmoteca per presentar el seu darrer llargmetratge, codirigit amb el fotògraf i artista JR. Un film que va rebre una nominació a l'Oscar enguany i que referma que la veterana directora continua sent més actual i moderna que molts altres dels seus col·legues més joves.
Sessió doble 'Black Panthers' i 'Documenteur'
Sessió doble amb projecció de dues produccions d'Agnès Varda.
Lions Love
A finals dels seixanta a Los Angeles, un trio experimenta l’amor lliure. “Una meditació sobre Hollywood, el seu passat, els seus mites; un documental sobre les estrelles de l’underground, una reflexió sobre el tarannà dels americans, un estudi del trànsit de l’adolescència a la maduresa.
Sessió doble "Murs Murs" i "Oncle Yanco"
Sessió doble amb projecció de dues produccions d'Agnès Varda.