Devuixka s Korobkoi | Outskirts Film Magazine

La noia de la barreteria

Boris Barnet · 1927 · 92'

Programa: Sessions especials.

Devuixka s Korobkoi

Ficha técnica

Dirección Boris Barnet
Interpretación Anna Sten, I. Koval-Samborski, Seraphina Birman, V. Mikhailov, Vladimir Fogel, V. Popov
Producción URSS
Año 1927
Versión Muda amb intertítols en català
Duración 92'
Formato DCP

Anna Sten --una actriu que posteriorment va esdevenir una estrella a la companyia Goldwyn dels anys trenta-- interpreta una obrera que, en lloc de la paga en metàl·lic, és remunerada amb un bitllet de loteria per un cap sense escrúpols que, evidentment, ignora que el bitllet resultarà premiat.

La càmera es mou amb la gràcia i la velocitat de les millors comèdies americanes de l'etapa muda en aquest film estrany i divertit que denota el domini de Barnet sobre els objectes i l’espai.

"Els contes populars havien estat molt vius en la literatura russa del segle XIX i es tractava que continuessin estant-ho quan Barnet i companyia van concebre aquesta pel·lícula sense igual. M'he recordat de La Caputxeta vermella, però en realitat es podria pensar en gairebé qualsevol conte popular, perquè allò que La muchacha de la sombrerera comparteix no és l'argument ni la forma, sinó alguna cosa més inaprehensible i enterrada que és l'art de mostrar sense mostrar, el vell però encara vigent art dels simbolistes." (Manuel Asín)

Música en directe composta i interpretada per Anahit Simonian

Recomanació de Cinema en curs

Amb la col·laboració de:

Outskirts

Agraïments:

Austrian Filmmuseum

Ciclos que han programado este film

Sesiones
Jueves 13 Noviembre 2014 · 17:00   Domingo 16 Noviembre 2014 · 19:30  
Sesiones
Martes 10 Enero 2023 · 18:00  Amb presentació a càrrec de Diego Cepeda (Outskirts Film Magazine) Sábado 14 Enero 2023 · 21:00