Ciclo

Americana: Steve James

Americana: Steve James

03/03/2020 - 06/03/2020

calendario

Documentalista de mirada inquieta, Steve James ha trobat en el cinema un recurs per posar sobre la taula les desigualtats socials, les trampes del sistema i els defectes més flagrants dels quals peca la societat americana, aparentment idíl·lica a ulls de Donald Trump.

Convertint els marginats en herois, al llarg dels anys, James ha descobert al públic històries de superació i petites victòries de comunitats condemnades a l’extraradi. Amb una càmera que cerca la veritat en les mirades, els gestos i les imatges d’arxiu, Steve James s’endinsa en el sistema judicial, el sistema escolar i el sistema econòmic del seu país per mostrar les injustícies que s’hi amaguen a causa d’un racisme intrínsec.

Nominat a l’Oscar en dues ocasions pels seus documentals Hoop Dreams (1994) i Abacus: Small Enough to Jail (2016), Steve James ha estat guardonat i avalat per la premsa en diversos festivals d’arreu del món. Un suport cabdal que va recompensar l’any 2014 amb el documental Life Itself, una emotiva peça al voltant de Roger Ebert, periodista clau de la crítica cinematogràfica americana.

 

amb la col·laboració de:

Americana

 

Programa

The Interrupters
STEVE JAMES, 2011
Life Itself
STEVE JAMES, 2014
Hoop Dreams
STEVE JAMES, 1994