Ciclo

Cinema alemany actual 2020

Die Goldfische

22/10/2020 - 30/01/2021

calendario

Un bon grapat d’òperes primes ens permetran descobrir nous rostres i ens sorpendran amb propostes il·lusionants de cineastes joves que empenyen el cinema alemany cap al futur amb força i personalitat.

El cineasta d’origen iranià Alireza Golafshan (millor director novell als Premis de cinema bàvar) inaugura el cicle, per videoconferència, amb la presentació del seu debut cinematogràfic, Die Goldfische, una comèdia protagonitzada per discapacitats, que anirà seguida d’un conjunt de films en els quals les relacions sentimentals i la diversitat cultural esdevenen el substrat fonamental a partir del qual s’indaga en matèries tan diverses com la mecànica quàntica (Mein Ende. Dein Anfang), el penediment i el dubte (Coup, Oray), la caiguda del mur (Adam und Evelyn), els enyorats bars d’oci nocturn (Leif in concert - Vol. 2) o els conflictes culturals i els rols de gènere (Oray, Es gilt das gesprochene Wort). 

El cicle continua al novembre amb Draw a Line – Richard Siegal and the Ballet of Diference, de Benedict Mirow; Futur Drei, de Faraz Shariat i In the Name of Scheherazade or the First Beergarden in Tehran, de Narges Kalhor.

Goethe amb la col·laboració de: German Films

Programa

Die Goldfische
Los peces dorados
ALIREZA GOLAFSHAN, 2019.
Mein Ende. Dein Anfang
Mi final. Tu comienzo
MARIKO MINOGUCHI, 2019.
Coup
SVEN O. HILL, 2019.
Oray
MEHMET AKIF BÜYÜKATALAY, 2019.
Adam und Evelyn
Adam y Evelyn
ANDREAS GOLDSTEIN, 2018.
Es gilt das gesprochene Wort
Vale la palabra dicha
ILKER ÇATAK, 2019.
Futur Drei
Futur Tres
FARAZ SHARIAT, 2020.
Leif in Concert – Vol. 2
CHRISTIAN KLANDT, 2018.
In the name of Sheherazade oder der erste Biergarten in Teheran
In the name of Sheherazade o el primer Biergarten en Teherán
NARGES KALHOR, 2019.