In memoriam: Francesc Betriu

Programa: In Memoriam.

Francesc Betriu

Miércoles 16 Diciembre 2020 · 19:30

Taula rodona amb Joan Anton Gonzalez, Octavi Martí, Tomás Suárez i Isona Passola.

Sala Chomón

calendario

Sessió d'homenatge al cineasta català Francesc Betriu desaparegut el passat mes d'octubre i que comptarà amb una taula rodona de Josep Anton Gonzalez, Octavi Martí, Isona Passola i Tomás Suárez.

 

Fotografia: Acadèmia del Cinema Català - Martí Pujol by White Horse

Programa

Noticiari de Barcelona: Platges i piscines de Barcelona. Banyar-se a Barcelona

Direcció Francesc Betriu

Producció Catalunya

Any 1978

Versió VC (Versió original en català)

Durada 12'

Format 35mm

Descripció Un diumenge al matí, un barceloní decideix anar a banyar-se empès per un programa de ràdio que anima a fer-ho, ja que fa bon temps. Les piscines, però, o són privades o estan plenes, i per això decideix anar a la platja. Però el resultat no serà gaire millor: els trens per sortir de Barcelona no funcionen en condicions i les platges de la ciutat estan contaminades. Curtmetratge que forma part de la sèrie Noticiari de Barcelona, un informatiu cinematogràfic en llengua catalana a través del qual es va institucionalitzar la protesta, en contraposició al No-Do.

Mónica del Raval

Mónica del Raval

Direcció Francesc Betriu

Producció Catalunya

Any 2009

Versió VO

Durada 110'

Format DCP

Descripció Un film entre el documental i la creació que presenta l'autoretrat lúcid i descarnat, no exempt d'ironia i sarcasme, d'una noia de La Manxa que va arribar a Barcelona fa 20 anys i que, durant tot aquest temps, ha exercit la prostitució de carrer al barri del Raval. Un film lluny de moralismes i amb una protagonista que destil·la una enorme naturalitat i franquesa, qualitats molt difícils de trobar.