Presentació del dossier didàctic Los Tarantos

Los Tarantos

Viernes 30 Abril · 18:00

Entrada gratuïta*

Biblioteca del Cinema

calendario

Memòria històrica, orgull gitano i cinema a l’aula

Quin paper hauria de tenir el cinema com a memòria documental dins les aules, avui en dia? Quines transformacions urbanes van patir els barris de la Barcelona dels anys 60? Com va tractar Rovira Beleta la representació del món gitano a la seva obra? De quina manera el cinema és generadora d’identitats i promou un relat social, cultural i històric?    

Aquestes i altres qüestions es tractaran en aquesta xerrada en què es presentarà el dossier didàctic Los Tarantos d'Elisenda Triadó.

Aquesta activitat se celebra en el marc del cicle Flamenca Barcelona, i en la sessió triple que ret homenatge a la figura de Carmen Amaya.    

Comptarem amb la presència de: Montse Madridejos doctora en Hª de la Música, professora de secundària, guitarrista i especialista en la figura de Carmen Amaya i en història del flamenc. A més a més, ha donat classes a Taller de Músics. ESEM i ESMUC.; Anna Fors, cap de la Biblioteca del Cinema i comissària de l'exposició Rovira Beleta, més enllà de Los Tarantos; i Elisenda Triadó, graduada en Comunicació Audiovisual i màster en Gestió Cultural i coautora del dossier.    

La trobada està adreçada a professorat de Secundària i Batxillerat així com a qualsevol persona interessada en l'educació i el cinema.    

*Entrada gratuïta i aforament limitat.

Sol·liciteu la vostra entrada a: filmoteca.serveiseducatius@gencat.cat