Ciclo

Arqu[in]FILM 2021

The White Cube

12/05/2021 - 16/05/2021

calendario

El tema d’enguany d’Arqu[in]FILM, la mostra de cinema d’arquitectura de Barcelona, és “Arquitectura i poder”. Parlem sobre les arquitectures representatives de poder des d’un vessant polític, social, econòmic i cultural.

Quin paper té l’arquitectura en la nostra societat quan aquesta va lligada als poder fàctics? Quina llibertat tenim les persones per utilitzar-les, intervenir-hi, ocupar-les o fins i tot transforma-les? Algunes d’aquestes reflexions es mostren en aquesta edició d’Arqu[in]FILM 2020 tot aprofundint els espais que simbolitzen ordre, jerarquia, divisió, confrontació o fins i tot reivindicació.

En el conjunt de les tres peces que hem seleccionat, es toquen diferents temes com l’arquitectura lligada als poders soviètics de l’antiga URSS i com aquests han esdevingut espais d’apropiació per als ciutadans, o com la representació d’un element segregador com va ser el mur de Berlín s’ha convertit en un element de souvenir que ha recorregut mig món escampat per peces i com ara resulta element de culte, o com l’arquitectura esdevé espai de reivindicació en uns camps de cultiu al Congo per transformar un territori explotat per grans multinacionals.

Amb la col·laboració de:

 

Arquinfad

 

amb el suport de:

Ajuntament de Barcelona Incasol

 

Protectors:

Axalta COAC Col·legi d'Aparelladors

Cosentino Gira Hager Valentine

Programa

The American Sector
COURTNEY STEPHENS, PACHO VELEZ, 2020.
The White Cube
RENZO MARTINS, 2020.
Palace for the People
GEORGI BOGDANOV, BORIS MISSIRKOV, 2018.