L'héritage de la chouette - Épisodes 7, 8 et 9

L'herència del mussol – Episodis 7, 8 i 9

Chris Marker · 1989 · 78'

L'héritage de la chouette

Ficha técnica

Dirección Chris Marker
Producción Grècia-França
Año 1989
Versión VOSC (Versió original amb subtítols en català)
Duración 78'
Formato Arxiu digital

Episodi 7 “Logomachie ou Les mots de la tribu” (‘Logomàquia o les paraules de la tribu’). Segons Aristòtil, l’home lluita amb l’arma de la parla i, en el món de la dialèctica, els qui han de portar-se bé, explica Sissa, no han de lluitar sinó que han d’utilitzar la persuasió.

Episodi 8 “Musique ou L’espace de dedans” (‘Música o l’espai interior’). La vocació musical de Xenakis, Patmos com a lloc de meditació sobre la música antiga, un experiment sobre el mite del naixement de la música i altres reflexions entorn d’aquesta expressió artística componen aquest capítol.

Episodi 9 “Cosmogonie ou L’usage du monde” (‘Cosmogonia o l’ús del món’). Una reflexió sobre la creació, que s’inicia amb estàtues gregues. Castoriadis i Xenakis exploren el misteri de la cosmogonia divina i qüestionen la creativitat de l’home. Per Serres, les estàtues tenen un origen funerari, representen el cadàver i marquen llocs. La fascinació per l’escultura grega arriba al Japó, i Marker, per respondre al motiu d’aquest èxit, recorre a la cosmogonia.

Ciclos que han programado este film

Sesiones
Miércoles 28 Julio 2021 · 19:30   Viernes 30 Julio 2021 · 16:30