There Will Be Blood

Pous d’ambició

Paul Thomas Anderson · 2007 · 160'

There Will Be Blood Pous d’ambició

Ficha técnica

Dirección Paul Thomas Anderson
Interpretación Daniel Day-Lewis, Paul Dano, Kevin J. O'Connor, Ciarán Hinds, Dillon Freasier, Randall Carver, Coco Leigh, Sydney McCallister
Producción EUA
Año 2007
Versión VOSC (Versió original amb subtítols en català)
Duración 160'
Formato 35mm

El plantejament és molt The Ballad of Cable Hogue, però ennegrint l'aigua dels pous. El tarannà del protagonista és el de qualsevol terratinent o magnat d'aquest gènere, sigui del petroli, la ramaderia, el ferrocarril, etc.

Gent cultivada en l'orgull que, pas a pas, aixeca una nació, forja una estirp. Anderson entra en aquest món en perill, i tant de cinema pur, amb armes de bona llei: espectacle enlluernador, tràvelings majestuosos, èpica i elegia i algunes contradiccions sucoses que descol·loquen el personal; així com el film arrenca amb vint minuts de genuí cinema mut i acaba amb una llarga, discutible però fascinant escena sobredialogada, així fluctua també el personatge central, els sentiments del qual no acabes de copsar.

És el toc modern que es reserva Anderson. És, al cap i a la fi, la grandesa del film: classicisme regi i postclassicisme magistral" (Jordi Batlle Caminal).

El cicle Melodrames creuats reuneix un seguit de films clàssics i moderns agrupats per arguments o motius comuns que dialoguen entre ells i que ens permeten apreciar els canvis i l’evolució que han experimentat al compàs de les transformacions socials i cinematogràfiques.

El film dialoga amb Greed, Händler der vier Jahreszeiten, Days of Heaven i Written on the Wind.

Ciclos que han programado este film

Sesiones
Miércoles 21 Julio 2021 · 16:45   Martes 27 Julio 2021 · 20:00