Ciclo

Sally Potter

Orlando

07/09/2021 - 28/09/2021

calendario

A finals dels setanta, un curtmetratge experimental en blanc i negre, filmat en 16 mm i titulat Thriller, va captar l’atenció de la crítica especialitzada, que li va dedicar centenars d’articles. El film era una relectura de l’òpera La bohème i es va convertir instantàniament en un clàssic del cinema feminista.

Aquesta desconstrucció de la representació convencional de les dones com a víctimes romàntiques va permetre a la seva autora, Sally Potter, fer el salt al llargmetratge i esdevenir una de les cineastes amb més prestigi de la Gran Bretanya.

Al llarg de la seva trajectòria Potter ha seguit expandint la sensibilitat transgressora i l’estilització formal dels seus inicis, obrint pas a les seves inquietuds socials, culturals i identitàries, situant les dones al centre de la seva obra i explorant el concepte de transformació.

La cineasta, que nodreix el seu corpus fílmic amb els seus coneixements de coreògrafa, ballarina i música, també treballa elements com el guió, el disseny de so, la interpretació, l’edició o la producció.

Programa

Orlando
SALLY POTTER, 1992.
Sally Potter. Curtmetratges
SALLY POTTER, 1969-1986.
The Gold Diggers
Els buscadors d’or
SALLY POTTER, 1983.
I Am an Ox, I Am a Horse, I Am a Man, I Am a Woman
Sóc un bou, sóc un cavall, sóc un home, sóc una dona
SALLY POTTER, 1988.
The Tango Lesson
La lliçó de tango
SALLY POTTER, 1997.
Ginger & Rosa
SALLY POTTER, 2012.
The Party
SALLY POTTER, 2017.
The Man Who Cried
Vidas furtivas
SALLY POTTER, 2001