Premsa

Oskar Alegria, protagonista de la secció Satèl·lits del festival L’Alternativa

27/10/2021

La Filmoteca acull el cicle en què el cineasta ens acosta al seu univers creatiu, amb films dirigits per ell i els que han estat referents en la seva obra. En paral·lel, Oskar Alegria impartirà el seminari ‘El temps de les portes’ a l’Escola de Cinema de Barcelona ECIB els dies 22 i 23 de novembre.

La vint-i-vuitena edició de l’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, estrena la secció Satèl·lits, que convida tres cineastes nacionals amb trajectòries destacades i amb òrbites que s’han anat creuant amb la del festival perquè presentin el seu univers cinematogràfic i el dels seus referents i protagonitzin masterclasses i seminaris.

Un d’aquests cineastes és Oskar Alegria (Pamplona, 1973), que proposa un itinerari cinematogràfic a través de l’experimentació, el qual comença sempre travessant una porta: la que marca un llindar a El otro día (Ignacio Agüero, 2012), la que ens fa somiar a Les Films rêvés (Eric Pauwels, 2010) i la que amaga un misteri a Intimidades de Shakespeare y Victor Hugo (Yulene Olaizola, 2008). Aquesta selecció es completa amb la recuperació dels llargmetratges del creador navarrès Emak Bakia baita (2012) i Zumiriki (2019).

Oskar Alegria és realitzador, programador i professor de guió. La seva filmografia ha estat present regularment a l’Alternativa. Les obres d’aquest cineasta han participat i recollit premis en festivals d’arreu del món. A banda de la creació audiovisual, Alegria s’ha apropat al cinema des de la direcció artística del festival Punto de Vista (2013-2016) i com a autor dels assajos TIME i Oteiza al margen.

El cicle dedicat a Oskar Alegria es podrà veure a la Filmoteca del 19 al 26 de novembre. Els dies 22 i 23 de novembre, el cineasta impartirà el seminari El temps de les portes a l’Escola de Cinema de Barcelona ECIB.

 

Amb la col·laboració de:

Alternativa

ECIB