Ciclo

Tim Sutton | AMERICANA FILM FEST

Pavilion

16/03/2022 - 26/03/2022

calendario

Amb tan sols sis llargmetratges, el director Tim Sutton ha esdevingut una de les veus més personals dins del cinema indie americà dels darrers deu anys. Va debutar amb Pavilion, present al festival SXSW, i després va realitzar Memphis, Dark Night, Donnybrook i Funny Face, trepitjant els certàmens més prestigiosos del món, com ara Sundance, Berlín, Venècia, Toronto i Karlovy Vary. Ara, també ens mostra el seu darrer film, The Last Son, un western que, per primera vegada, no escriu.

Comparat habitualment, a causa del seu estil rotundament estètic, amb directors de la talla de Terrence Malick, David Gordon Green o Gus Van Sant, Sutton encara ha de ser descobert per la immensa majoria cinèfila, ja que les seves pel·lícules no arriben al nostre país.

Als seus treballs —encara que Donnybrook i The Last Son són més argumentals— acostuma a prescindir d’una narració convencional per mostrar un mosaic de seqüències a la recerca d’una veritat global, en què dibuixa ambients amb ràfegues de llum i de vida, trobant desesperadament la bellesa d’un món tan narcòtic com convuls. La seva poesia és la poesia de l’horror, de l’Amèrica de segona, dels que han de lluitar, sigui com sigui, per tirar endavant.

 

Americana

 

Programa

The Last Son
TIM SUTTON, 2021.
Dark Night
TIM SUTTON, 2016.
Pavilion
TIM SUTTON, 2012.
Funny Face
TIM SUTTON, 2020.
Memphis
TIM SUTTON, 2013.
Donnybrook
TIM SUTTON, 2018.