Kisneviy golod (Oxygen Starvation)

Andrei Doncik · 1992 · 92'

Programa: Sessions especials.

Kisneviy golod

Ficha técnica

Dirección Andrei Doncik
Interpretación Taras Denisenko, Oleg Maslennikov, Victor Stepanov, Alexei Gorbunov, Aleksander Mironov
Producción Ucraïna-Canadà
Año 1992
Versión VOSC (Versió original amb subtítols en català)
Duración 92'

Els soldats de segon any, segons una tradició perversa, abusen dels reclutes novells. Però no tots estan preparats per obeir. El soldat Bilyk és un dels que resisteixen; no només desobeeix, sinó que defensa la seva dignitat personal i nacional.

"Oxygen Starvation" és una de les primeres pel·lícules de la Ucraïna independent, i l'únic llargmetratge complet dirigit per Andrei Doncik, format cinematogràficament a Kíev.

El guió va ser escrit, a petició del director, per Iuri Andrukhòvitx, una superestrella ara i un jove escriptor prometedor aleshores, i es basa en les experiències personals de tots dos en un exèrcit soviètic en deteriorament.

La producció va durar tres anys a causa de problemes amb la censura del guió i les dificultats econòmiques.

El pressupost per acabar la pel·lícula va venir de l'estranger, tot convertint-la en una de les primeres pel·lícules ucraïneses que no van ser produïdes per l'estat.

Un grup de producció de la diàspora ucraïnesa del Canadà en va finançar la major part, i el kolkhoz local de pesca de la regió de Kíev va ajudar amb la resta.

La primera administració kolkhoz va pagar 1 milió de rubles amb l'esperança de treure profit de les projeccions, però el 1991, la xarxa de distribució de pel·lícules d'Ucraïna es va enfonsar i "Oxygen Starvation" no va arribar al públic local.

Amb la col·laboració de:

Centre Dovzhenko

Ciclos que han programado este film

Sesiones
Miércoles 30 Marzo 2022 · 19:30  Sessió gratuïta* Entrades disponibles només a taquilla, màxim dues per persona.