Las cartas de La Nit | Las voces de Radionit

Bori Mo · 2020 · 46' | 49'

Las cartas de La Nit

Ficha técnica

Dirección Bori Mo
Producción Catalunya
Año 2020
Versión VE (Versió original en castellà)
Duración 46' | 49'
Formato Arxiu digital

Las cartas de La Nit
BORI MO, 2020. Catalunya. VE. 46’. Arxiu digital.


Durant vuit anys Moreno Bernardi i els actors Guillem Gefaell i David Menèndez donen vida al K.|LAB., un projecte artístic i teatral a partir de La nuit juste avant les forêts de Bernard-Marie Koltès. Un text que es proposa com un monòleg delirant, sense pausa.

Las cartas de La Nit és el documental poètic amb què Bori Mo narra l'última fase del treball de La Nit just abans del muntatge. “Veia que Moreno creava amb Guillem i David moments extraordinaris cada dia, abans que s’establissin com escenes per a la peça, vaig voler retre homenatge a aquests moments. Vaig aprendre tots els moviments dels actors per improvisar amb ells, desitjant que la càmera es comportés com un dels intèrprets.

Al 2020 els tres artistes es van escriure cartes confessant-se aquelles emocions. És amb elles i les imatges que he composat la meva carta a La Nit” (Bori Mo).

 

Las voces de Radionit
BORI MO, 2020 . Catalunya. VE. 49’. Arxiu digital.


Radionit, de Moreno Bernardi, és “una composició per a dues veus i un cant en tres moviments”. Las voces de Radionit és el documental que narra la construcció de l’obra Radionit, revelant secrets i intencions. “El meu desig era filmar Moreno com a peça central de Radionit, però no era gens fàcil: és imprevisible, havia d’estar preparat als seus canvis continus mentre buscava en tot moment la presència dels intèrprets. Una antologia d’enquadraments que narren les profunditats de les veus i les reaccions dels artistes enfront de les novetats sobtades de la direcció.

Las voces de Radionit no és només un making of, és també la mirada de la càmera que descobreix en la pausa un lloc de pensament. És el que fa Moreno: posar en pausa l’espectador mentre encén les explosives veus de Radionit” (Bori Mo).

 

Ciclos que han programado este film

Sesiones
Martes 19 Abril 2022 · 19:30  Presentació a càrrec de Moreno Bernardi, David Menéndez (actor), Mònica Hernández (actriu) i Bori Mo (cineasta).