Isabel Herguera | DIES CURTS

Isabel Herguera · 1988-2015

Amar

Ficha técnica

Dirección Isabel Herguera
Producción Espanya
Año 1988-2015

Els seus films, que han guanyat més de cinquanta premis internacionals, ens proposen viatges plens de color, pintura, dibuixos, fotos, retallables, quaderns i collage.

Aquesta sessió constarà d’una selecció de cinc dels seus curts i, per finalitzar, Herguera ens mostrarà material del procés de treball del seu primer llargmetratge Sultana’s Dream, inspirat en el conte feminista bengalí de 1905 de mateix nom, i que està actualment en producció.

Sessió de curtmetratges
ISABEL HERGUERA, 1988-2015. Espanya-Itàlia. 29’. VE/ VOSE. Arxiu digital-DCP.  

Spain Loves You (1988. 5’): aquest conte familiar conté una relectura particular de deu anys de la història d'Espanya, des del naixement de dos germans de l'autora fins a la mort del dictador el 1975.

La gallina ciega (2005, 8') Un cec perd accidentalment el seu gos pigall. Tot sol i a les fosques en una gran ciutat, el cec descobreix que la seva fortalesa resideix en el reconeixement de la seva pròpia vulnerabilitat.

Ámár (2010. 8’): Inés viatja a l'Índia per visitar el seu amic Ámár, que viu des de fa anys internat en un sanatori mental.

Bajo la almohada (2012. 8’): documental animat realitzat a partir dels dibuixos i les veus d'un grup d'infants i joves residents en una clínica de l'Índia.

Amore d’inverno (2015. 8’): mentre una parella passeja pel riu, uns caçadors observen un cervatell al bosc i uns amics recorden la ballarina de Clavesana, metàfora de l'amor lliure que s'esvaeix en el paisatge.

Material de treball del llargmetratge Sultana’s Dream (2022).

Amb la col·laboració de:

Marvin WayneEuskadiko Filmategia

Ciclos que han programado este film

Sesiones
Viernes 22 Abril 2022 · 19:30  Presentació i diàleg amb Isabel Herguera