El largo viaje hacia la ira | La família de la Kènia | HOMENATGE A LLORENÇ SOLER

Llorenç Soler · 1969 | 2005 · 25' | 55'

Llorenç Soler

Ficha técnica

Dirección Llorenç Soler
Producción Catalunya
Año 1969 | 2005
Versión VE (Versió original en castellà)
Duración 25' | 55'

El largo viaje hacia la ira
LLORENÇ SOLER, 1969. Catalunya. VE. 25'  

Un impressionant document sobre la immigració andalusa a la Barcelona dels anys seixanta que inclou imatges sorprenents de l’estació de França amb trens carregats d’homes i dones provinents de les zones rurals.

“És un remuntatge de Será tu tierra (1965), que reqüestiona el seu sentit religiós i pro habitatge, i passa clarament a la denúncia” (José Luis Guarner).


La família de la Kènia
LLORENÇ SOLER, 2005. Catalunya-Espanya. VE. 55'  

Un documental que visualitza noves relacions de parella, ocultes fins no fa gaire. Mostra l'experiència vital d'una parella de dones que s'estimen i que decideixen, com qualsevol altra parella, tenir un fill, concebut per una de les dues.

No obstant, el procés no ha estat fàcil. Després de quatre inseminacions artificials fallides i dos anys de repòs, la Júlia i l'Aida decideixen buscar un pare natural entre el seu cercle d'amics. D'aquesta manera, la Júlia queda embarassada a la primera. La càmera segueix fidelment el curs dels esdeveniments al llarg d'aquests quatre anys i s'endinsa en la quotidianitat d'aquestes dues dones i del seu entorn.

Realitzat el 2005, el film va agafar un relleu especial per la coincidència amb l'aleshores nova llei de matrimoni civil amb què el Parlament espanyol regulava el matrimoni i l'adopció per part de parelles homosexuals i que situava Espanya entre els països més oberts del món en aquesta matèria.

Ciclos que han programado este film

Sesiones
Martes 17 Mayo 2022 · 19:30  Presentació a càrrec de Llorenç Soler i Martí Rom.