13 Most Beautiful... Songs for Andy Warhol Screen Tests | Festival Panoràmic

Andy Warhol · 2009 · 60'

Programa: Sessions especials.

Andy Warhol, Dennis Hopper [ST155], 1964 16mm film, black-and-white, silent, 4.3 minutes at 16 frames per second © The Andy Warhol Museum, Pittsburgh, PA, a museum of Carnegie Institute. All rights reserved. Film still courtesy The Andy Warhol Museum

Ficha técnica

Dirección Andy Warhol
Interpretación EUA
Año 2009
Versión S/D
Duración 60'
Formato Arxiu digital

Entre el 1964 i el 1966, Andy Warhol va signar més de 470 retrats filmats de personatges del seu entorn. Aquests retrats, inspirats en imatges de fitxes policials i fotomatons, tant com en les proves de pantalla de Hollywood, componen una valuosa documentació de la Nova York dels seixanta.

La selecció que veurem va ser realitzada per l’Andy Warhol Museum el 2008, quan van proposar a Dean Wareham i Britta Phillips que creessin una banda sonora sota el títol 13 Most Beautiful Songs.

 

Nad Spiro, pseudònim artístic de Rosa Arruti, és una compositora i creadora de música experimental espanyola, pionera en la música electrònica i tot un referent en l’experimentació sonora estatal. A banda de destacar amb els seus treballs, Nad Spiro té una llarga llista de col·laboracions amb grans noms del panorama electrònic contemporani: My Cat is an Alien, Kim Cascone o Marcyn Dimiter...

Crèdits: Andy Warhol, Dennis Hopper [ST155], 1964 16mm film, black-and-white, silent, 4.3 minutes at 16 frames per second © The Andy Warhol Museum, Pittsburgh, PA, a museum of Carnegie Institute. All rights reserved. Film still courtesy The Andy Warhol Museum.

Ciclos que han programado este film

Sesiones
Jueves 5 Octubre 2023 · 20:00  Amb acompanyament musical en directe a càrrec de Nad Spiro.