Llorenç Soler: sessió de curtmetratges

Programa: Sessions especials.

Llorenç Soler

Sessió de curtmetratges


Noticiario RNA
LLORENÇ SOLER, 1970. Catalunya. VE. 15'.  
Una paròdia del NO-DO amb què Soler s’apropia del format per fer palès la manipulació del mític noticiari. El film es compon de tretze notícies que tracten temes que eren d'actualitat en clau irònica, entre les quals hi ha els actes de vandalisme perpetrats per Joan Miró a la façana del Col·legi d’Arquitectes de Barcelona, o l’eficaç experimentació amb gossos per evitar la mort d'humans mitjançant les tortures.


Gitanos de San Fernando de Henares
LLORENÇ SOLER, 1991. Espanya. VE. 15'.  
"Llorenç filma, en un dia de rodatge, les vicissituds d’uns gitanos als quals havien obligat a traslladar el seu campament i que anaven d’un poble a un altre. Ningú els volia i havien de retornar al poble inicial" (J.M. Martí Rom).


Proposiciones para un silencio habitado
LLORENÇ SOLER, 2007. Espanya. SD. 25'  
"Soler ens mostra la seva casa de Sòria en el transcurs d'un dia, a través dels canvis de llum, els seus espais, acompanyats de sons quotidians, de vegades de l'exterior, d'altres descontextualitzats de les imatges que els acompanyen. Silenci i soledat, clarobscurs, formen part del paisatge sorià del director" (Carlos Bría Lahoz).


Por quién doblan las campanas en Calatañazor
LLORENÇ SOLER, 2005. Espanya. VE. 36'  
Llorenç Soler fa parlar a la càmera alguns dels habitants que vivien en aquest poble de Sòria quan Orson Welles hi va rodar algunes seqüències de Chimes at Midnight (1965).

 

Ciclos que han programado este film

Sesiones
Jueves 15 Febrero 2024 · 18:00  Presentació a càrrec de J.M. Martí Rom