Bàsics del Cinema Català / Basic Films of Catalan Cinema

19/11/2014

“Bàsics del Cinema Català” neix amb la voluntat de poder mostrar al món la diversitat i riquesa del cinema català a partir d’una selecció de films excepcionals amb projeccions de còpies noves. La millor qualitat per als títols més significatius del nostre cinema i subtitulats a l’anglès, francès i castellà per garantir i facilitar la difusió al nostre entorn més pròxim geogràficament i cultural: Europa, Amèrica llatina i Nord Amèrica.

La Filmoteca de Catalunya és la institució pública responsable de la preservació i difusió del patrimoni cinematogràfic català. És amb la voluntat de mostrar al món la diversitat i riquesa d’aquest llegat, dipositat al nostre Centre de Conservació i Restauració, que oferim una selecció d’alguns dels seus títols més significatius.

Segundo de Chomón, els documentalistes de Laya Films, Llobet Gràcia, Rovira Beleta, Josep Maria Forn, Francesc Betriu, Ventura Pons, Antoni Padrós, Jacinto Esteva, Joaquim Jordà o Bigas Luna són directors que volem reivindicar internacionalment com a portantveus de la varietat i riquesa del nostre cinema. Ficcions, documentals, experimentals, èxits populars o reptes internacionals sorgits de les seves mans configuren la mirada calidoscòpica que ha caracteritzat el cinema català de tots els temps.

Els destinataris d’aquesta col·lecció, inicialment integrada per 12 sessions i 23 films, disponibles a partir de finals de 2014, i ampliables en el futur amb nous títols, són les filmoteques afiliades a la FIAF, però també festivals, museus o institucions de caràcter cultural. Tots els films estan disponibles en DCP –llevat els dels orígens i els de la guerra civil, en 35 mm– i subtitulats a l’anglès, francès i castellà. Agraïm la complicitat del productors i cineastes involucrats en aquest projecte, així com la de la Fundació Banc de Sabadell, que hi ha donat suport incondicionalment.  

Autor Filmoteca de Catalunya
Any 2014
Lloc de publicació Barcelona