Ciclo

Burt Lancaster, una presència inoblidable

Burt Lancaster, una presència inoblidable

01/09/2013 - 27/12/2013

calendario

I poder passar del predicador fanàtic d’Elmer Gantry al savi escepticisme del príncep Salina a Il gattopardo prova que pots fer-ho tot, sigui anar sempre amb vestit de bany i de piscina en piscina, com a The Swimmer, convertir-te en un pres modèlic i gran ornitòleg a Birdman of Alcatraz o ensumar la pell perfumada amb llimones de Susan Sarandon a Atlantic City. El 3 de novembre farà cent anys que Lancaster va néixer. El recordem.   

Programa

Vera Cruz
Veracruz
Al Mèxic de 1860, dos aventurers nord-americans viuen un seguit de peripècies en un ambient de moralitat més aviat dubtosa.
The Unforgiven
Los que no perdonan
Una família de ramaders viu plàcidament al seu ranxo fins que es descobreix que la seva filla és una mestissa, fet que provoca reaccions de violència.
Criss Cross
El abrazo de la muerte
Un home, després d’estar un any separat de la seva dona, torna per intentar reconciliar-s’hi. Ella surt amb un gàngster, però està força contenta quan arriba el marit. Aquest, en un intent de recuperar-la, accepta participar en un atracament.
Sweet Smell of Success
Chantaje en Broadway
Amb una direcció repleta de tensió i un guió farcit de diàlegs incisius, aquest film fascinant narra la relació entre un periodista cruel i despietat (Lancaster) i un agent de premsa sense escrúpols disposat a qualsevol cosa per assolir l’èxit.
Elmer Gantry
El fuego y la palabra
RICHARD BROOKS, 1960.
Il Gattopardo
El gattopardo
LUCHINO VISCONTI, 1963.
From Here to Eternity
De aquí a la eternidad
El film es basat en un best-seller de James Jones -sobre l’ambient quotidià a una base militar de Pearl Harbour poc abans del famós bombardeig nipó- adaptat per Daniel Taradash, que va suggerir a la Columbia el nom de Zinnemann com a director.
The Killers
Forajidos
ROBERT SIODMAK, 1946
Seven Days in May
Set dies de maig
El president nord-americà fa una proposta a favor del desarmament nuclear que no agrada ni a amplis sectors socials ni tampoc a determinats comandaments de l’exèrcit, que conspiren contra ell.