Ciclo

Els millors films de l’any 2013

Els millors films de l’any
Els millors films de l’any

06/12/2013 - 28/02/2014

calendario

Per compromisos d'exhibició comercial, al principi d'any també  recuperem els títols que van quedar pendents del 2012.

Amb la col·laboració de

               

Programa

Looper
Any 2072. Una societat altament tecnificada no permet que hi hagi assassinats; és per això que el crim organitzat envia les seves víctimes al passat perquè un looper s’encarregui d’eliminar-les i desfer-se dels seus cossos. El problema sorgeix quan en Joe, un dels loopers, rep des del futur un encàrrec molt especial: eliminar-se a si mateix.
Monsieur Lazhar
Profesor Lazhar
Bachir Lazhar, un humil professor de primària d’origen algerià, és contractat en una escola de Mont-real per substituir un professor que ha mort tràgicament.
Skyfall
James Bond, l’agent 007, va celebrar el seu 50è aniversari al cinema amb el que per a molts és el seu millor títol: 'Skyfall'.
Lo imposible
L’èxit comercial més gran del cinema espanyol relata la història verídica d’una família que va patir el gran tsunami del 2004 quan passava les seves vacances a Tailàndia.
Blancanieves
“Una brillant relectura gòtica d’un mite literari que vivifica màgicament, en clau de cinema mut i blanc i negre, els arquetips i tòpics de l’«espanyolada» taurina de fa uns anys. Els vells fantasmes de la Espanya cañí han ressuscitat amb esplendor creativa. És un senyal que el cinema espanyol encara es pot salvar, malgrat els seus enemics oficials i oficiosos” (Romà Gubern).
The Spirit of 45
El espíritu del 45
Documental que analitza l’esperit del nou socialisme britànic de postguerra (1945-1951), que va ser desmantellat a partir del 1979 pels governs de Margaret Thatcher.
Holy Motors
Un dia en la vida d’un home amb múltiples personalitats: assassí, captaire, executiu, monstre i pare de família. El protagonista encarna personatges diversos com si es tractés d’una pel·lícula dins d’una pel·lícula.
Hannah Arendt
Guanyador de l’Espiga d’Or al festival de Valladolid, el film gira a l’entorn de la figura de la filòsofa jueva alemanya que va treballar com a reportera cobrint el judici a Adolf Eichmann, el responsable del transport dels deportats als camps de concentració nazis durant la Segona Guerra Mundial.
Una pistola en cada mano, amb la presència de Cesc Gay i Marta Esteban el dimarts 28
El director Cesc Gay i la productora Marta Esteban participen en un col·loqui amb el públic sobra l'última realització del cineasta català.
Amour
Amor
MICHAEL HANEKE, 2012.
V tumane
En la niebla
Durant la Segona Guerra Mundial, un partisà de la resistència bielorussa és acusat de col·laboracionisme amb l’enemic. El motiu: un oficial nazi decideix alliberar-lo mentre afusella tots els seus companys.
The Master
El darrer geni del cinema nord-americà, Paul Thomas Anderson, fa una radiografia brillant de l’Amèrica de la postguerra a partir del retrat de la creació d’una organització religiosa, inspirada directament en l’Església de la Cienciologia
Zero Dark Thirty
La noche más oscura
Crònica de la llarga operació militar portada a terme per la CIA per localitzar i matar el cap de l’organització terrorista Al-Qaida, Bin Laden.
Mud
En una illa del Mississippí, dos nois descobreixen un fugitiu anomenat Mud. Ha matat un home per protegir l’amor de la seva vida, i ara s’amaga de la policia i de la família de la víctima.
Tabu
Tabú
"Tabu" és la història d'una vella senyora temperamental, de la seva criada capverdiana i de la seva veïna lliurada a causes socials.
Da-reun na-ra-e-seo
En otro país
HONG SANG-SOO, 2012
Anna Karenina
Anna Karenina és una dona de l’alta societat russa del segle XIX que s’enamora d’un jove oficial pel qui abandonarà el seu espòs i el seu fill. La de Joe Wright és la darrera adaptació de la novel·la de Lev Tolstoi.
Gloria
La Gloria té 58 anys i està sola a la vida. Per compensar el buit, omple els seus dies d’activitats i, a les nits, busca l’amor en el món de les festes per a solters adults, on tan sols hi troba aventures sense gaire sentit. Aquesta fràgil felicitat en què viu canvia quan coneix en Rodolfo.
Before Midnight
Antes del anochecer
El film tanca (de moment) el que per ara és la trilogia romàntica més celebrada de la història del cinema. Before Midnight reprèn, aquesta vegada a Grècia, les vides de Celine i Jesse nou anys després de la seva segona trobada.
Spring Breakers
Les escandaloses vacances escolars (spring break) d’un grup de noies que frisen pel sexe més depravat, per la ingesta de psicotròpics i per les emocions fortes.
Django Unchained
Django desencadenado
QUENTIN TARANTINO, 2012.