Ciclo

Michael Snow, seqüències

Michael Snow, seqüències: 'La région centrale'
Michael Snow, seqüències: 'Reverberlin'

09/07/2015 - 22/07/2015

calendario

En qualsevol cas, és un artista únic, i amb el seu rigor i exhaustivitat ha posat en evidència els límits de l’optimisme progressista, introduint caos i imprevisibilitat dins de les darreres utopies.

Els films que presentem -i entre ells el mític La région centrale-  es complementen amb una gran exposició a la Virreina Centre de la Imatge. 
 

Amb la col·laboració de

Ajuntament de Barcelona   La Virreina, Centre de la Imatge

Programa

Sessió de curtmetratges, amb presentació a càrrec de Michael Snow
Michael Snow serà a la Filmoteca de Catalunya per presentar el cicle que li dediquem, el dijous 9 de juny de 2015 a les 18.30 h. La sessió d'obertura consistirà a la projecció de diversos curtmetratges del cineasta experimental.
Sessió doble: 'Triage' i 'Reverberlin'
Música i cinema. En el cas de Michael Snow, dos universos entrecreuats, indestriables. Les dues pel·lícules que projectem en aquesta sessió ho demostren.
Sessió triple: "See You Later / Au revoir", "To Lavoisier, Who Died in the Reign of Terror" i 'The Living Room'
Tres estudis sobre el moviment de càmera i la distorsió del temps, sobre el color i les possibilitats de la tecnologia digital...
'Rameau's Nephew' by Diderot (Thanx to Dennis Young) by Wilma Schoen
Escrita i rodada fragmentàriament i a partir de diverses idees i apunts que Snow havia anat conservant, la pel·lícula és una col·lecció d'intents per fer una autèntica "imatge parlant".
Presents
Una investigació sobre la representació, el procés, el material i la naturalesa del moviment de càmera.