La région centrale | ¡ALUD!

Michael Snow · 1971 · 180'

Programa: Sessions especials.

La région centrale

Ficha técnica

Dirección Michael Snow
Producción Canadà
Año 1971
Versión S/D
Duración 180'
Formato 16 mm

La région centrale és una llarga exploració d'un espai desèrtic del Quebec mitjançant una càmera fixada en un braç mòbil programat per ordinador. El braç podia realitzar moviments en qualsevol direcció, fins i tot cap per avall.

La pel·lícula es transforma al mateix temps en celebració còsmica i metàfora de la consciència contemplativa. Segons el mateix cineasta, l'objectiu és mostrar el tipus d'imatges de la Terra que una nau alienígena transmetria al seu planeta.

"Una pel·lícula de paisatge gegantina" descrita com "una mena de registre absolut d'un fragment de natura salvatge" pel mateix Michael Snow. Una obra altament influent en l'àmbit del cinema d'avantguarda que destaca pel seu enfocament innovador en la cinematografia i l'exploració del paisatge. Va ser capturada íntegrament amb una màquina dissenyada específicament per a aquesta feina, permetent moviments rotatoris de càmera en totes les direccions i a diferents velocitats.

La pel·lícula desenvolupa una exploració sistemàtica d'un paisatge desolat fins a esgotar totes les seves potencialitats visuals, afirmant una forma de percepció radicalment alliberada de les coordenades humanes.
 

Ciclos que han programado este film

Sesiones
Martes 14 Julio 2015 · 18:00  
Sesiones
Jueves 26 Octubre 2023 · 18:00  Presentació a càrrec de Luis Macias: "Circularidad, panoramas y 360º: Proyectos inmersivos en el cine expandido"