Wanda | AULA B

Barbara Loden · 1970 · 101'

Wanda

Ficha técnica

Dirección Barbara Loden
Interpretación Barbara Loden, Michael Higgins, Dorothy Shupenes, Peter Shupenes, Jerome Thier, Marian Thier
Producción EUA
Año 1970
Versión VOSC (Versió original amb subtítols en català)
Duración 101'
Formato DCP

Una dona és condemnada a vint anys de presó i ho agraeix al jutge perquè la seva vida no va enlloc”.

Després de llegir aquesta notícia als diaris, Barbara Loden decideix fer, amb molt pocs recursos, aquesta road movie sobre la impossibilitat d’adaptació a la societat americana i la cerca d’una identitat.

Film essencial del cinema independent americà dels anys setanta que Loden escriu, dirigeix i protagonitza. Wanda encaixa amb l’arquetip femení contínuament representat als films del cicle Aula de cinema: una dona que busca ser vista en un món que la fa invisible. 

Ambientada en la zona obrera dels suburbis de Pennsilvània, és una visió justa, tranquil·la i punyent de l'Amèrica dels perdedors i els desemparats a la recerca d'un refugi inassequible.

Una obra emblemàtica del cinema independent, rodada en 16 mm i amb un equip tècnic de només quatre persones. De caire semiautobiogràfic, és, malauradament, l'únic llargmetratge que va poder dirigir l'actriu Barbara Loden

35mm restored print courtesy of the UCLA Film & Television Archive. Restoration funding provided by The Film Foundation and GUCCI. 

AULA B és un projecte pilot creat en col·laboració amb la UPF i que resta obert a totes les universitats i escoles de cinema de cara als propers cursos.

Enguany, s’ha vinculat la proposta a EDvolució, un projecte d’innovació educativa de la UPF.

Universitat Pompeu Fabra

Ciclos que han programado este film

Sesiones
Viernes 19 Febrero 2016 · 17:00   Domingo 21 Febrero 2016 · 21:30  
Sesiones
Miércoles 1 Junio 2022 · 17:00  Presentació i col·loqui posterior a càrrec de l’alumnat de l’assignatura Aula de Cinema de la UPF Domingo 5 Junio 2022 · 19:30