Made in USA

Jean-Luc Godard · 1966 · 90'

Made in USA (Jean-Luy Godard, 1966)

Ficha técnica

Dirección Jean-Luc Godard
Interpretación Anna Karina, Jean-Pierre Léaud, László Szabó, Marianne Faithfull, Ernest Menzer, Kyôko Kosaka, Yves Afonso
Producción França
Año 1966
Versión VOSE (Versió original amb subtítols en castellà)
Duración 90'
Formato 35mm

Godard signa, de nou, un thriller replet de referències cinèfiles com a embolcall d’un discurs polític centrat en l’assassinat a París del líder polític marroquí Ben Barka —un dels escàndols més importants del gaullisme— i del president Kennedy.

La pel·lícula va significar el comiat amorós i professional entre Anna Karina i el seu director, i l’inici d’un nou manifest estètic i una verdadera poètica de la incoherència. “Made in USA és menys un film que un objecte fílmic, una espècie de màquina destinada a provocar en nosaltres, per la via més directa, estímuls d’ordre intel·lectual o sensorial. S’ha de rebre com un electroxoc, deixant-se anar amb les descàrregues d’imatges, de paraules, de sons, que ens envia Godard, l’objectiu del qual és fer-nos prendre consciència brutalment i despietadament d’alguns aspectes (abjectes, sinistres, irrisoris) de la nostra societat” (Jean de Baroncelli).

Ciclos que han programado este film

Sesiones
Domingo 3 Abril 2016 · 19:30   Viernes 8 Abril 2016 · 17:00  
Sesiones
Miércoles 9 Agosto 2023 · 17:00   Sábado 12 Agosto 2023 · 18:00