Sessió doble: Farewell + The Euphoria of Being

Programa: Choreoscope 2020.

Sábado 26 Septiembre 2020 · 20:15

Sala Chomón

calendario

La projecció de The Euphoria of Being (Réka Szabó, 2019) anirà precedida del curtmetratge Farewell (Mehmet Şafak Türkel, 2014) i al final de la sessió es farà el Lliurament de premis de Choreoscope 2020.

Programa

Farewell

Direcció Mehmet Şafak Türkel

Producció Turquia – Països Baixos

Any 2014

Versió S/D

Durada 4'

Descripció Homenatgem Mehmet Safak Türkel (1981-2019), director del festival SinemaDans Ankara, amb aquest curtmetratge dirigit per ell mateix entorn a una separació, i en el qual aconsegueix una síntesi esplèndida de cinema i dansa. Coreògrafs: ROBIN BERKELMANS i ZEYNEP GÜNDÜZ

The Euphoria of Being

Direcció Réka Szabó

Producció Hongria

Any 2019

Versió VOSC (Versió original amb subtítols en català)

Durada 83'

Format DCP

Descripció El primer llargmetratge de la ballarina i coreògrafa Réka Szabó és aquest documental sobre una supervivent hongaresa de l’Holocaust i un espectacle de dansa basat en la seva vida. Acabada la Segona Guerra Mundial, a vint anys, Éva Fahidi torna sola a Hongria després de sobreviure al camp de concentració d’Auschwitz, on 49 membres de la seva família, incloent-hi la seva mare, el seu pare i la seva germana petita, van ser assassinats. Avui, a noranta anys, Éva accepta la proposta de pujar a l’escenari per primera vegada per recrear el seu viatge vital. Paral·lelament a la creació de l’obra, Éva genera una relació emocional fortíssima amb les seves companyes. Títol guanyador del Premio Retrato de Una Generación Choreoscope 2020.