Sessió doble: Farewell + The Euphoria of Being

Programa: Choreoscope 2020.

Dissabte 26 Setembre 2020 · 20:15

Sala Chomón

calendario

La projecció de The Euphoria of Being (Réka Szabó, 2019) anirà precedida del curtmetratge Farewell (Mehmet Şafak Türkel, 2014) i al final de la sessió es farà el Lliurament de premis de Choreoscope 2020.

Programa

Farewell

Direcció Mehmet Şafak Türkel

Producció Turquia – Països Baixos

Any 2014

Versió S/D

Durada 4'

Descripció Homenatgem Mehmet Safak Türkel (1981-2019), director del festival SinemaDans Ankara, amb aquest curtmetratge dirigit per ell mateix entorn a una separació, i en el qual aconsegueix una síntesi esplèndida de cinema i dansa. Coreògrafs: ROBIN BERKELMANS i ZEYNEP GÜNDÜZ

The Euphoria of Being

Direcció Réka Szabó

Producció Hongria

Any 2019

Versió VOSC

Durada 83'

Format DCP

Descripció El primer llargmetratge de la ballarina i coreògrafa Réka Szabó és aquest documental sobre una supervivent hongaresa de l’Holocaust i un espectacle de dansa basat en la seva vida. Acabada la Segona Guerra Mundial, a vint anys, Éva Fahidi torna sola a Hongria després de sobreviure al camp de concentració d’Auschwitz, on 49 membres de la seva família, incloent-hi la seva mare, el seu pare i la seva germana petita, van ser assassinats. Avui, a noranta anys, Éva accepta la proposta de pujar a l’escenari per primera vegada per recrear el seu viatge vital. Paral·lelament a la creació de l’obra, Éva genera una relació emocional fortíssima amb les seves companyes. Títol guanyador del Premio Retrato de Una Generación Choreoscope 2020.