Come Back, Africa

Torna, Àfrica

Lionel Rogosin · 1959 · 95'

Come Back, Africa

Ficha técnica

Dirección Lionel Rogosin
Producción Sud-àfrica-EUA
Año 1959
Versión VOSC (Versió original amb subtítols en català)
Duración 95'
Formato DCP

Emprant intèrprets no professionals, en llengües vernacles i molta improvisació, inclou escenes mítiques d’una jove Miriam Makeba que canta en un bar clandestí de Sophiatown i actuacions de ballarins i músics de carrer, demostrant la vitalitat de la creació musical del país en temps tan convulsos.

Amb imatges filmades enganyant les autoritats amb l’excusa d’estar rodant un documental musical, la pel·lícula se centra en la vida d’un jove zulu que fuig d’una vida miserable al camp a les mines d’or de Johannesburg per guanyar-se la vida i ocupar-se de la seva família.

Al township on s’estableix viurà en carn pròpia la duresa de les lleis racistes infames de l’època, les quals limiten de tal manera la mobilitat que es veu forçat a acceptar un seguit de treballs miserables en els quals és sotmès a les vexacions i la crueltat dels seus caps afrikàners.

 

La projecció inclou una videopresentació a càrrec de la cineasta Ekwa Msangi.

Ciclos que han programado este film

Sesiones
Martes 2 Febrero 2021 · 19:00  Presentació a càrrec de Beatriz Leal (programadora del cicle) i Jordi Costa (comissari de l'exposició “William Kentridge") Sábado 6 Febrero 2021 · 19:00