L'Homme sur les quais

L'home dels molls

Raoul Peck · 1993 · 106'

L'Homme sur les quais L'home dels molls

Ficha técnica

Dirección Raoul Peck
Interpretación Jennifer Zubar, Toto Bissainthe, Patrick Rameau, Jean-Michel Martial, Mireille Metellus, Magaly Berdy, Joanne Degand, Douveline Saint-Louis
Producción Haití-França-Canadà-Alemanya
Año 1993
Versión VOSC (Versió original amb subtítols en català)
Duración 106'
Formato Arxiu Digital

A través de l’exercici de la memòria i el recurs d’elements onírics, el director retrata la transició de la infància a la maduresa, en què la poesia i la imaginació evoquen els efectes traumàtics de la violència d’un dels règims més sanguinaris del país. Símbol de la lluita per la llibertat i primer país caribeny a aconseguir la independència, el 1804, Haití continua sent font d’inspiració per a artistes i pensadors.

Quan Raoul Peck, el seu cineasta més reconegut, va ser nominat als Oscars el 2017 pel seu documental I Am Not Your Negro, feia dècades que treballava en tres continents amb films experimentals, pel·lícules i sèries de televisió, documentals i llargs de ficció.

Nascut a Haití, criat al Congo i als Estats Units, format a Alemanya i amb residència entre Amèrica i Europa, Peck exemplifica una tradició radical negra internacionalista i diaspòrica d’home i dones que han dedicat la seva vida i les seves obres a combatre les injustícies d’arrel econòmica i racial.

A L’Homme sur les quais, Peck tracta d’un dels moments més sanguinaris de la història del país, quan les aspiracions d’independència i llibertat de Toussaint Louverture i del rei Christophe van mutar en el regne de terror dels tonton macoutes de Papa Doc Duvalier. En la seva itinerància política i intel·lectual, Peck torna constantment a Haití, d’on va marxar amb vuit anys cap al Congo amb els seus pares, obstinat a documentar la seva història, cobrint des de les dictadures del segle XX fins als efectes del terratrèmol del 2010 i del capitalisme extractiu, i mostrant la centralitat de l’illa en la configuració del món contemporani des de les colònies.

Estrena nacional.

La projecció inclou una videopresentació a càrrec de la cineasta Mariette Monpierre.

Ciclos que han programado este film

Sesiones
Martes 16 Febrero 2021 · 19:00  Presentació a càrrec de Beatriz Leal (programadora del cicle) Domingo 21 Febrero 2021 · 16:00