Uppercase Print

Radu Jude · 2020 · 128'

Uppercase Print

Ficha técnica

Dirección Radu Jude
Interpretación Serban Pavlu, Alexandru Potocean, Ioana Iacob, Constantin Dogioiu, Silvian Vâlcu, Bogdan Zamfir, Serban Lazarovici, Doru Catanescu.
Producción Romania
Año 2020
Versión VOSE (Versió original amb subtítols en castellà)
Duración 128'
Formato Blu-ray

Les seves accions es recopilen en un arxiu voluminós que manté la policia secreta (Securitate), que l’observa, l’agafa i l’interroga. La directora de teatre Gianina Carbunariu va crear una obra documental basada en aquest cas. Radu Jude posa en escena la història i també utilitza imatges d’arxiu de la televisió romanesa de l’època.

Aquest muntatge dialèctic es recolza en l’entreteniment popular autoritzat pel règim dictatorial per reflectir i desemmascarar aquest estat policial. Els programes de cuina s’alternen amb interrogatoris, transcripcions de trucades telefòniques enregistrades contrasten amb les recomanacions per fer exercici en lloc de prendre calmants…

Aquest film desenterra troballes sorprenents dels arxius; però, a més, les utilitza per parlar del passat amb serietat i coneixement de causa, alhora que evita les trampes de la recreació.

Ciclos que han programado este film

Sesiones
Jueves 2 Septiembre 2021 · 20:00  Amb la presència de Maria Floarea Pop (Instituto Cultural Rumano de Madrid) Jueves 9 Septiembre 2021 · 16:30