Uppercase Print

Radu Jude · 2020 · 128'

Uppercase Print

Fitxa tècnica

Direcció Radu Jude
Interpretació Serban Pavlu, Alexandru Potocean, Ioana Iacob, Constantin Dogioiu, Silvian Vâlcu, Bogdan Zamfir, Serban Lazarovici, Doru Catanescu.
Producció Romania
Any 2020
Versió VOSE
Durada 128'
Format Blu-ray

Les seves accions es recopilen en un arxiu voluminós que manté la policia secreta (Securitate), que l’observa, l’agafa i l’interroga. La directora de teatre Gianina Carbunariu va crear una obra documental basada en aquest cas. Radu Jude posa en escena la història i també utilitza imatges d’arxiu de la televisió romanesa de l’època.

Aquest muntatge dialèctic es recolza en l’entreteniment popular autoritzat pel règim dictatorial per reflectir i desemmascarar aquest estat policial. Els programes de cuina s’alternen amb interrogatoris, transcripcions de trucades telefòniques enregistrades contrasten amb les recomanacions per fer exercici en lloc de prendre calmants…

Aquest film desenterra troballes sorprenents dels arxius; però, a més, les utilitza per parlar del passat amb serietat i coneixement de causa, alhora que evita les trampes de la recreació.

Cicles que han programat aquest film

Sessions
Dijous 2 Setembre 2021 · 20:00 Dijous 9 Setembre 2021 · 16:30